Buurtbewoners van de islamitische school waar maandagochtend twee mannen protesteerden tegen de oprichting van de school, hebben bij wijze van antwoord een solidariteitsactie georganiseerd. Hiermee willen ze hun steun betuigen en zich distantiëren van de “extreemrechtse fascisten”.

Maandagochtend protesteerden twee mannen met bivakmutsen op het dak van een omstreden islamitische middelbare school. De oprichting van de school, door de Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam (SIO), stuit al jarenlang op verzet nadat een bestuurslid openlijk zijn sympathie had geuit voor Islamitische Staat.

Solidariteitsactie

Uiteindelijk besliste de Raad van State dat de school er toch mocht komen, en dus ook gesubsidieerd diende te worden door de Nederlandse staat. Op de eerste schooldag van de islamitische school klommen 2 actievoerders van de organisatie Identitair Verzet op het dak van de school met een spandoek met opschrift ‘Wie islam zaait, zal sharia oogsten’. De actiegroep pleit naar eigen zeggen voor het behoud van de Nederlandse identiteit.

Bij wijze van antwoord organiseerden enkele buurtbewoners een solidariteitsactie om hun steun te betuigen aan de leerlingen en docenten van de school. “We hebben dit idee maandag redelijk spontaan bedacht”, aldus Ewout van de Berg, buurtbewoner en initiatiefnemer. “Maar een aantal van ons zal er zeker staan met bloemen voor de docenten en leerlingen en borden met steunbetuigingen. We willen laten zien dat mensen met bivakmutsen niet namens de buurt of namens de stad spreken.”

De organisatoren van de solidariteitsactie hekelen de berichtgeving over de ‘betogers’ van maandagochtend. De term ‘betogers’ is volgens hen veel te braaf, “fascisten” zou een toepasselijkere term zijn. “Extreem-rechts gaat alsmaar verder met haatzaaien tegen moslims, migranten en vluchtelingen en richt haar pijlen steeds meer op kinderen. We mogen dit niet accepteren en willen een signaal afgeven dat moslims bij Amsterdam horen en hier welkom zijn.” Daarnaast zou er in de berichtgeving te veel gefocust worden op het verzet tegen de school. “Ze bagatelliseren hiermee het terroriseren van islamitische kinderen.”

5 REACTIES

 1. De woorden “fascist” en “Nazi” worden echt te pas en te onpas gebruikt…Raar dat men voor zgn. extreem-linkse figuren nooit een equivalente term hanteert… Hoe typeer je voor de vuist weg Stalin, Pol Pot, Mao, Un en andere kompanen ?

  • Uiteraard. Een nationaalsocialist is totaal iets anders dan deze betogers. Dit aan elkaar gelijkstellen is een vervalsing. Net zoals het decennia gelijkstellen van cultuurkritiek aan racisme ook een vervalsing is. Evenzo het gelijkstellen van economische migranten aan vluchtelingen. Het gehele discours van de linkerzijde zit vol vervalsing. Als je dan ook nog eens een media hebt die hiermee collaboreert, moet je niet schrikken dan men van fake news spreekt. Onze ganse bevolking is geïndoctrineerd.

 2. Zucht.
  Daar zijn weer de woorden ‘fascisten’, ‘extreem-rechts’, enz. De poco
  indoctrinatie werpt duidelijk zijn vruchten af. Het grootste deel van de mensen
  slikken wat de MSM hen voorschotelt als zoetekoek, doen niet de moeite om zich
  verder te informeren en kritisch na te denken over wat er gaande is. Het is een
  trieste maar zeer zorgwekkende evolutie.

 3. Deze dhimmi’s begrijpen niet dat de door hen geknuffelde moslims binnenskamers eens hartelijk lachen met zoveel idiote naïviteit. Meer uitgebreid kan je zeggen dat op deze manier de koord wordt gegeven waarmee wij met z’n allen zullen worden opgehangen.

 4. Buurtbewoners van de islamitische school demonstreren met deze actie hun fundamentalistische geloofsovertuiging. De islamitische school is de universiteit van de djihad in Europa en de poco’s zijn politieke denktank.

Comments are closed.