In Sint-Agatha-Berchem heeft de uitbaatster van een kermisattractie op vraag van de burgemeester afbeeldingen van vrouwen in bikini moeten afplakken. Volgens eerdere berichten werd dit gedaan om moslims niet voor het hoofd te stoten. Volgens de gemeente werd dit echter gedaan omdat de tekeningen “niet geschikt waren voor jonge kinderen”.

De situatie kwam aan het licht door een bericht op Facebook door N-VA parlementslid Karl Vanlouwe. In het bericht zijn ook foto’s van de bewuste attractie te zien. Daarop is te zien hoe afbeeldingen van in bikini geklede vrouwen op de attractie deels zijn afgeplakt.

“Niemand voor het hoofd stoten”

“Op bevel van de burgemeester van de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem, Joël Riguelle (cdH), worden tekeningen van dames in bikini op kermisattracties overplakt. Waarschijnlijk om niemand voor het hoofd te stoten”, aldus Karl Vanlouwe. “De wereld draait door. Weg met onze vrijheden. Weg met ons.”

Volgens Vanlouwe gebeurde dit dus op bevel van burgemeester Riguelle. Als de uitbaatster zou weigeren zou zij in de toekomst geen plaats meer krijgen op de kermis in Sint-Agatha-Berchem. Volgens eerdere berichten gebeurde dit om moslims niet voor het hoofd te stoten.

Ongepast voor jonge kinderen

Aan het Nieuwsblad vertelt woordvoerster van de gemeente Mireille Walschaert dat de situatie anders tot stand is gekomen. Volgens haar kwamen de tekeningen als een verrassing voor de gemeente. De uitbaatster van de kermisattractie zou foto’s van een “volledig andere attractie” hebben doorgegeven aan de gemeente. Op die attractie zouden de afgebeelde vrouwen meer kleren hebben gedragen.

Volgens de gemeente werd de installatie daarom naast een attractie voor jonge kinderen gezet. De afbeeldingen zouden volgens Walschaert echter niet gepast zijn om naast een attractie voor jonge kinderen te staan. Volgens haar zou er geen probleem zijn geweest als het apparaat verderop had gestaan.

8 REACTIES

  1. Er is meer aan de hand dan dit “fait divers”. En dan heb ik het niet over de culturen die willen dat wij onze cultuur aanpassen aan de hunne. Zij hebben overschot van gelijk. Maar de ellende is dat er hier mensen zijn, die beweren dat wij geen cultuur hebben die het verdedigen waard is. En hoe raar dit ook mag lijken, zij hebben het hier voor het zeggen. Ik vraag me af hoe het mogelijk is dat links in naam van linkse waarden aanvaardt dat linkse waarden ondergraven worden. Collaboratie met de vijand is dat. Laten we de linkse terminologie ook maar eens tegen hen gebruiken.

  2. Ik moet toegeven dat ik de “kunstwerken” die je kan “bewonderen” op die kermisattracties vaak van een laag niveau zijn. Ik kan me voorstellen dat voor sommige vrouwen denigrerend kan overkomen. Maar om dit aan te passen voor mensen die zich niet willen aanpassen, dat is er toch wel over. Daarnaast roept het de vraag op: Als ze nu beginnen met afbeeldingen van andere vrouwen te bedekken, hoe lang gaat het duren voor andere vrouwen zich zullen moeten gaan bedekken?

  3. Wat zouden kinderen aanstoot nemen aan geschilderde kartonnen dames in bikini. Aanstootgevend zijn veeleer de ‘gayprides’, waar geperverteerde homoseksuelen (uiteraard GEEN pleonasme), travestieten en transseksuelen, in strings en jarretelles elkaar schroomloos aflebberen en anale copulaties nabootsen. Maar dergelijke ranzige exhibities roepen bij onze overheden geen weerstand op , ze worden zelfs gesteund door premier en politici.

      • U bedoelt wellicht het proces tegen 3 vzw’s van Het Vlaams Blok. Dat was inderdaad een politiek proces om deze partij te ringeloren. Maar aangezien het hier een N-VA ‘er betreft, zal die nooit een oneerlijk proces voor een opiniedelict aangesmeerd: zijn neo-liberale partij betekent immers geen gevaar voor de oligarchie die Vlaanderen regeert.

  4. Onze wereld is zo slecht nog niet, maar sommige mensen die erop lopen maken hem slecht!
    Een ding weet ik wel, ik ben opgegroeid in een warme thuis en ben goed terecht gekomen en nu erger ik mij dood aan de mentaliteit die er heerst. Wij laten over ons lopen, onze waarden, onze tradities alles verdwijnt mondjes maat. Wie past er zich aan wij, wij Belgen, wie buigt wij Belgen. Wanneer gaan wij eens opkomen en ons fierheid tonen. Diegenen die hier binnenkomen moeten zich aanpassen aan ons tradities en het begint binnenkort met Sinterklaas en ja ZWARTE Piet. Die is er 400 jaar… en voor mij blijft die. Ik ben een fiere Belg en wil dat blijven en de rest moet maar terug naar herkomst als hun da niet aanstaat.