Op de luchthaven van Zaventem is een vliegtuig van Ryanair ontruimd na een bomalarm op de vlucht naar Madrid. Dat meldt VTM Nieuws.

Nadat iemand ‘Allah Akbar’ riep werd de noodprocedure in gang gezet door de vliegtuigbemanning. Alle passagiers moesten het vliegtuig van Ryanair verlaten waarna het vliegtuig werd doorzocht. Omstreeks 9.25u kon het vliegtuig vertrekken.

Het is onduidelijk of er een arrestatie is verricht, maar de federale politie bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek is opgestart.

UPDATE 19.30u: Een groep van negen Belgische mannen, hoogstwaarschijnlijk dronken, werden uit de vlucht gezet, nadat een van hen als grap ‘Allah Akbar’ riep. Alle passagiers moesten uitstappen en alle bagage werd gecontroleerd door honden. De negen mannen zijn ondervraagd, maar ondertussen weer vrijgelaten. Het parket tilt zwaar aan de feiten.