Afgelopen vrijdag werd in de Duitse deelstaat Beieren een 16-jarig meisje verkracht door 3 Afghaanse asielzoekers. Het meisje bezocht een asielcentrum, waarna de Afghanen hadden aangeboden het meisje te begeleiden naar het treinstation. Onderweg verkrachtten ze haar. De daders konden gevat worden door de politie.

Enkele dagen geleden berichtte SCEPTR dat het aantal verkrachtingen, en vooral het aantal verkrachtingen door immigranten, in de Duitse deelstaat Beieren enorm in de lift zit. Ongeveer een vijfde van het totaal aantal verkrachtingen in Beieren zou gepleegd worden door iemand met allochtone afkomst. Vandaag kwam opnieuw een verkrachtingszaak uit Beieren aan het licht waarbij allochtonen betrokken zijn.

16 jaar

In het Beierse Höhenkirchen-Siegersbrunn, een stadje ten zuiden van München, werd afgelopen vrijdag een meisje van 16 jaar verkracht door twee Afghaanse asielzoekers van respectievelijk 17 en 27 jaar oud. Een derde Afghaan zag zijn kans schoon en wilde ook toeslaan op het weerloze meisje. Een alerte voorbijganger kon dat evenwel voorkomen, waarna de 3 mannen het op een lopen zetten. Na een grote klopjacht kon de politie de 3 Afghanen arresteren.

Voorafgaand aan de verkrachting zou het meisje een plaatselijk asielcentrum bezocht hebben. Na het bezoek besloten de 3 Afghaanse mannen om het meisje te begeleiden naar het treinstation waar het meisje de trein zou nemen naar München. Niet veel verder vielen de mannen het meisje aan en verkrachtten haar. Eén van de daders stond reeds bekend bij de politie voor vandalisme en geweldpleging. Hij verbleef enkele weken geleden een nacht in de cel.

Toename verkrachtingen

In het eerste halfjaar van 2017 is het aantal verkrachtingen in de Duitse deelstaat Beieren met bijna de helft toegenomen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het aantal verkrachtingen door migranten steeg met maar liefst 90 procent, van 66 naar 126 gevallen. Ongeveer een vijfde van het aantal verkrachtingen in Beieren wordt gepleegd door een migrant.

Beiers minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrman (CSU) legde maandag de cijfers aan het Beierse Kabinet voor. Daarnaast kondigde hij aan “nog harder strijd te leveren tegen seksuele misdrijven, ook in asielzoekerscentra”. Herrmann sprak zich tegelijkertijd ook uit voor een “limiet op migratie en een consequente uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers”. 

ADVERTENTIE