Een 18-jarige Marokkaanse asielzoeker is de dader van de steekpartij in de Finse stad Turku. Bij zijn dodelijke aanval had hij het uitdrukkelijk op vrouwen gemunt. Zo waren zes van de acht slachtoffers vrouwen. De 18-jarige is nu door de politie opgepakt.

Gisteren werd Turku opgeschrikt door een steekpartij waarbij ondertussen al twee mensen het leven lieten. Echter, het lijkt erop dat de terrorist het uitdrukkelijk op vrouwen zou hebben gemunt. Zo waren zes van de acht slachtoffers vrouwen. De twee mannen die tot de gewonden behoren, werden ‘pas‘ gestoken wanneer zij tussenbeide wouden komen. De man die met de kreet “Allahu Akbar” verschillende mensen aanviel, maakte twee dodelijk slachtoffers: een vrouw van 67 en een meisje van vijftien. Drie andere slachtoffers bevinden zich nog op intensieve zorgen.

Asielzoeker

De dader is een 18-jarige man uit Marokko die vorig jaar in Finland asiel aanvroeg. Na zijn gewelddaad sloeg hij op de vlucht, maar werd hij in zijn heup geschoten. De politie arresteerde hem en voerde hem af naar het ziekenhuis.

Over zijn motief bleef de politie in eerste instantie op de vlakte. Met de informatie die de veiligheidsdiensten nu hebben, gaan zij ervan uit dat het om een een terreurdaad gaat.

Vier andere Marokkanen opgepakt

Afgelopen nacht arresteerde de politie tijdens een huiszoeking vier verdachten van Marokkaanse origine. Een andere Marokkaan zoekt de Finse politie door middel van een internationaal opsporingsbevel. De politie onderzoekt of er een link bestaat tussen de vijf opgepakte mannen en de aanval.

Waar er wel zekerheid over bestaat is dat ze contact hebben gehad met de 18-jarige dader. Deze informatie gaf de politie in een persbericht vrij.

12 REACTIES

  1. Het heeft nog steeds niet met Islam te maken, want dat is een zeer vrouwvriendelijke religie (en zo bestaan er nog vele vrouwvriendelijke religies). De motieven van dergelijke wandaden blijven (in de media althans) nogal eens onduidelijk. In de geseculariseerde maatschappij die ikzelf in de afgelopen 40 jaren heb helpen opbouwen is geen plaats voor religieuze waanbeelden; van welke religie ook.

    • Volledig akkoord. Wij hoeven geen middeleeuwse principes te accepteren. Koran 4,34: ‘Mannen zijn de voogden over de vrouwen, omdat Allah de enen boven de anderen heeft doen uitmunten … en degenen, van wie gij ongehoorzaamheid vreest, wijst haar terecht en laat haar in haar bedden alleen en tuchtigt haar.’

    • De Belgische Grondwet — artikel 19-21 —garandeert mijn recht op godsdienstvrijheid. Het staat u uiteraard vrij om iedereen die gelovig is te categoriseren als ‘waanzinnig’ — maar misschien moet u zich eens realiseren dat de ‘post-religieuze’ samenleving die we kennelijk aan uw jarenlange inspanningen te danken hebben, nu juist het spiritueel vacuüm heeft gecreëerd dat momenteel ingevuld wordt door fanatieke salafisten.

  2. Verbaast ons dat nog ????? De Hate Speech verzen tegenover “ongelovigen” en die minachting uiten tegenover “de vrouw” in het algemeen staan zwart-op-wit in de Koran te lezen ! LEES ZE ZELF ! Dat is objectief-correct empirisch bewijsbaar, ondanks de politiek-correct ontaarde censuur ter zake van het PoCo-gedegenereerd Systeem dat PERMISSIVITEIT vermomt als intentioneel verkeerd opgevatte….”verdraagzaamheid”(sic), die de politiek-benoemde , volkomen OVERgesubsidiëerde islamofiele fanatici van UNIA ons vruchteloos proberen te dwangvoederen ! Waarom het PoCo-Systeem dan nog de Islam, steunend op die Koran, subsidiëert en met fluwelen handschoenen behandelt, is masochistisch autodestructief en getuigend van pure & onversneden OIKOFOBIE !