Trump legt hervormingsplannen belastingen voor aan Amerika

0
671

Amerikaans president Donald Trump (Rep.) begint vandaag met het verdedigen van zijn belastinghervormingsplannen. Tijdens een meeting in Missouri zal hij proberen het brede publiek achter een van zijn legislatieve prioriteiten proberen te krijgen. 

Zijn eerste speech zal in een fabriek in Springfield gehouden worden en is het beginpunt van een serie evenementen in het licht van de voorgestelde belastinghervormingen die erg belangrijk zijn voor de Amerikaanse president.

American Dream

Volgens het Witte Huis zal er niet te diep in de details gegraven worden, maar zal worden uitgelegd waarom de hervormingen nodig zijn om mensen meer kans te geven de ‘Amerikaanse Droom’ te bereiken.

Stephen Miller schreef de speech en men verwacht dan ook dat de toespraak een nationalistische/populistische inslag zal ehbben. De speciale aftrekposten zullen onder vuur genomen worden en een eenvoudiger en duidelijker systeem zal als beter alternatief naar voren gebracht. “De president zal zijn visie uitleggen waarbij de druk van de belastingen op de schouders van bedrijven en werknemers verlicht wordt en het competitief voordeel hersteld wordt door een kapot belastingsysteem te herstellen en hervormen”, aldus een woordvoerder van het Witte Huis.

Belastingverlagingen voor de middenklasse zullen zorgen voor een grotere loonbrief en een beter draaiende economie, zo stelt men. Speciale voordelen voor belangengroepen moeten er uit volgens de president.

Verkiezingen

De speech vindt plaats in Missouri, de thuisstaat van Claire McCaskill, een Democratische senator die in 2018 wil herverkozen worden, maar waar Trump de verkiezingen won tegen Clinton. Trump viel haar al aan en tweette zondag nog dat ze tegen belastingverlagingen is.

Na het vastlopen van de plannen rond het intrekken van het vierkant draaiende Obamacare is een belastinghervorming een belangrijke stap voor president Trump. Er zijn slechts enkele maanden waarin de hervorming zou kunnen doorgevoerd worden voordat de focus weer gelegd moet worden op herverkiezing van politici. Verscheidene vooraanstaande Republikeinen hebben dan ook al reclame gemaakt voor het idee.