Spaanse politie kogelt vijf terroristen neer bij Cambrils

2
1954

Na de aanslag in Barcelona door de islamistische terreurgroep IS, waarbij voorlopig 13 doden te betreuren zijn en heel wat gewonden, kende Spanje een nog 2 andere terroristische incidenten. In Cambrils werd ook op mensen ingereden en in Alcanar vond een grote ontploffing plaats. Volgens de Spaanse politie staan al de gebeurtenissen in Catalonië in verband met elkaar.

De terroristen in Cambrils reden rond in een wagen en slaagden er in om verschillende mensen te verwonden totdat de politie ingreep en bij een vuurgevecht vier terroristen kon uitschakelen. Ook een vijfde terrorist die te voet was kon onderschept worden, die is bezweken aan zijn verwondingen. Zes burgers en een politieagent raakten bij deze aanslag gewond, maar niemand liet gelukkig het leven. De politie voerde gecontroleerde explosies uit omdat ze vermoedden dat de daders bommengordels droegen.

Cambrils is een kuststadje met ongeveer 33.000 inwoners en ligt op honderd kilometer van Barcelona. Het is een toeristische trekpleister en ook hier was de populaire promenade aan de zee het doelwit van de terroristen.

Alcanar

Hiernaast vond er een krachtige explosie plaats in Alcanar Platja. Bij die ontploffing kwam er 1 persoon om het leven en raakten er 16 mensen gewond. Men ging eerst uit van een gasexplosie, maar toen men de plek onderzocht vond men 20 gasflessen. Een fles zou beginnen lekken zijn waardoor de rest tot ontploffing kwam. De overledene zou van Marokkaanse afkomst zijn, hij deelde het huis met zijn broer. Er zouden documenten gevonden zijn die hem linken met de aanslag in Barcelona.

2 REACTIES