Gedeputeerde voor de provincie West-Vlaanderen Franky De Block (sp.a), vult zijn inkomen aan met een pensioen als voormalig OCMW-voorzitter van Oostende. Wettelijk is er echter geen vuiltje aan de lucht. 

Politici die het inkomen dat ze krijgen aanvullen met een pensioen zijn geen rariteit. Onder anderen Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) en burgemeester van Leuven, Louis Tobback (sp.a), ontvangen al hun pensioen. Vandaag raakt echter bekend dat ook De Block op een dergelijke wijze zijn inkomen aanvult.

Parlementair wedde + plus pensioen OCMW-voorzitter

De Block krijgt vandaag als bestendig gedeputeerde voor de provincie West-Vlaanderen een bedrag dat gelijk is aan dat wat Vlaamse parlementsleden ontvangen. Dit komt neer op een brutovergoeding van 81.106,62 euro per jaar. Ook heeft hij een wagen met chauffeur ter zijner beschikking.

Bovenop deze verloning ontvangt De Block een pensioen vanwege in het verleden OCMW-voorzitter te zijn geweest in Oostende. Tegenover SCEPTR bevestigde De Block de aantijgingen vanuit N-VA-hoek doch naar zijn mening “is dit privé” en gebeurde “alles reglementair”.

Crombez: “Structurele oplossingen belangrijker”

In een eerdere reactie aan SCEPTR liet sp.a-voorzitter John Crombez weten dat een structurele oplossing belangrijker is dan op “individuele politici schieten”. Concreet pleit hij voor een loonplafond voor politici. Ook N-VA pleitte in het verleden – bij monde van voorzitter De Wever – voor een dergelijk plafond. Maar volgens Crombez geeft de N-VA – wanneer het aankomt op concrete maatregelen – niet thuis. Zo stelt Crombez al herhaaldelijk geprobeerd te hebben om met alle partijvoorzitters samen te zitten om dergelijke praktijken te beëindigen.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/