Reynders: 1 Belgische dode en twee gewonden bij aanslag Barcelona

3
810

Bij de aanslag door terreurgroep IS in Barcelona is 1 Belgische vrouw omgekomen. Ook twee landgenoten zijn gewond geraakt, waarvan één iemand ernstig. Dat wist minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) deze ochtend op Radio 1 te vertellen.

Het was al eerder duidelijk geworden dat een Belgische vrouw bij de 13 dodelijke slachtoffers van de aanslag in Barcelona was. Moslimterroristen reden gisterenavond met een bestelwagen in op de ‘Ramblas’: een drukke toeristische trekpleister in de Catalaans-Spaanse kuststad. Reynders heeft met behulp van de meest recente informatie nu ook kennis van twee Belgische gewonden. Hiervan is één iemand zwaar gewond.

Reisadvies wordt mogelijk aangepast

“Dat is de huidige stand van zaken, voorlopig hebben we geen informatie over andere mogelijke Belgische slachtoffers”, besloot de minister op Radio 1. Het departement van Buitenlandse Zaken volgt de situatie verder op. Het Belgische consulaat in Barcelona is ter beschikking gesteld van slachtoffers, familie van en andere landgenoten. Ook kan het consulaat bereikt worden door burgers in België die informatie willen opvragen over familie in Spanje.

Reynders laat weten te overwegen om het reisadvies naar Barcelona en Spanje aan te passen. Dit omdat op heel korte tijd verschillende aanslagen in de regio werden gepleegd. Ook in het Spaanse Cambrils en Alcanar vonden immers terreurgerelateerde incidenten plaats na de aanslag in Barcelona. Reynders laat weten dat eerst een “analyse van alle nieuwe gegevens” moet uitgevoerd worden. Daarnaast wijst de toppoliticus erop dat een aanslag overal kan gebeuren en dat dus “geen enkele plaats […] veiliger [is] dan een andere”.

Wie zich zorgen maakt of meer informatie wil, kan het nummer 02 501 81 11 bellen.

3 REACTIES