Noord-Korea zet dam open na militaire oefeningen VS & Zuid-Korea

0
1715

Als antwoord op de gezamenlijke militaire oefening van Zuid-Korea en de VS heeft Noord-Korea vandaag zonder waarschuwing een dam die grenst aan het Zuiden opengezet. Hierdoor is het waterpeil gevaarlijk toegenomen. Nochtans was er sinds 2009 een akkoord tussen beide landen nadat zes personen gestorven waren door het openzetten van die bewuste dam.

Zondag dreigde het communistische land er nog mee dat Australië een “zelfdodende daad” verrichtte door zich te verbinden aan Amerikaanse krachten die aan hun jaarlijkse militaire oefeningen met de Zuid-Koreanen beginnen.

Vorige week had de Australische eerste minister nog trouw gezworen aan het ANZUS verdrag, een collectief veiligheidsakkoord tussen de VS en Australië. Hierdoor zou Australië ook troepen zenden bij een eventueel conflict in de regio.

Volgens de Noord-Koreanen is dit “een illustratie van politieke onvolwassenheid en een gebrek aan inzicht in de ernst van de huidige situatie.”

Waarschuwing voor de VS

Ze waarschuwden er de VS ook voor dat ze “olie op het vuur goten” door de oefeningen uit te voeren. Het was een “roekeloze” actie die een “oncontroleerbare fase van een nucleaire oorlog” kon in gang zetten. Het Noord-Koreaans regime bracht ook een vreemde video uit waarin ze Amerika verder bedreigen

Ulchi

De Amerikanen en Zuid-Koreanen negeren de dreigingen die elk jaar gepaard gaan met de Ulchi-oefeningen en zijn vandaag begonnen aan de oefeningen die bestaan uit computergesimuleerde oorlogssituaties waarbij Noord-Korea hen fictief aanvalt. 17.500 Amerikaanse en 50.000 Zuid-Koreaanse soldaten doen mee aan de oefening die puur defensief zou zijn. Vorig jaar deden er nog 25.000 Amerikanen mee. Volgens Amerikaans minister van Defensie James Mattis zou dit het gevolg zijn van een lagere nood aan personeel en los staan van de verhoogde spanning.

1 REACTIE

    • Het is een van de meest gruwelijke regimes van de planeet. De in ongenade gevallen functionarissen worden niet geëxecuteerd met het geweer maar met een mitrailleur. Hun concentratiekampen moorden niet enkel de politieke dissidenten uit, maar ook heel hun familie. Toch horen we zo goed als nooit iets hierover. In de plaats daarvan heeft men het steeds over ‘de schuld van het Westen’. Vreemd. Het verschil tussen onze en hun menselijkheid is zo groot, dat het simpelweg niet berekenbaar is.