De Nederlandse jihadist Marouane B., die in 2013 naar Syrië vertrok, heeft een interview gegeven aan de Nederlandse krant WNL. Daarin heeft hij het onder andere over zijn visie over de Nederlandse politiek, zijn wens om terug te keren naar Nederland en zijn rol bij terreurgroep Islamitische Staat.

Marouane B. is een 22-jarige jihadist afkomstig uit het Nederlandse Arnhem. In 2013 reisde hij naar Syrië om er zich te vervoegen met de strijders van terreurgroep Islamitische Staat.  In een interview met WNL heeft Marouane het over zijn doen en laten in Syrië, zijn wens om terug te keren naar Nederland, en de Nederlandse politiek.

Geen spijt

Spijt van zijn vertrek naar Syrië heeft Marouane absoluut niet. “Nee. Ik heb de voordelen en nadelen goed afgewogen”, aldus Marouane. “Ik vecht hier om de minderheden te beschermen, daarbij bescherm ik ook moslims. Door te sterven voor deze groepen zal ik Ins sha Allah beloond worden met het paradijs.” 

Hij is dan ook bereid een kamikazeactie uit te voeren als hij daarbij andere militairen kan meenemen. “Ik zou het geen probleem vind om een kamikazeactie uit te voeren waarbij ik tien andere militairen meeneem, want dat zijn dan tien onderdrukkers minder”, aldus Marouane. “Ik ben een grondsoldaat, die in staat is om een martelaarsoperatie uit te voeren.”

Terugkeer naar Nederland

Toch hoopt hij om ooit terug te keren naar Nederland, om zichzelf er te verdedigen voor de rechtbank. “Ik wil terugkeren als ik het aankomende offensief overleef. Ik verwacht antwoord op de vraag wat het verschil is tussen een verzetsheld en een jihadist, want ik ben gekomen om met de islam de bevolking van Syrië te bevrijden”, aldus Marouane. “Er bestaat een kans op vrijspraak als ik mijn verhaal doe.”

Bij een terugkeer naar Nederland, zal zijn stem naar de partij DENK gaan. “Ik volg de politiek wel en ik vind dat de overheid te rechts is”, vertelt hij. “Als moslim ben ik een voorstander van de sharia. Een linkse overheid komt dichter bij de sharia dan een rechtse overheid. De politieke partij die ik steun is DENK, want ze komen voor minderheden op en ze zijn tegen het niqaab-verbod.”

Tot slot heeft hij nog een boodschap voor de Nederlanders en de politiek. “Mijn boodschap naar alle moslims, joden en christenen is: Kom naar Syrië. eendracht is macht, samen rekenen we af met de tiran Assad en dan zullen we in een staat wonen zonder oorlog. Voor minister-president Mark Rutte (VVD) heeft hij een opmerkelijke oproep. “Je bent een laf persoon”, aldus Marouane. “Wees een man en reis ook af naar Syrië. We zullen je met open armen ontvangen in Mayadin voor een gezellig gesprekje.”

1 REACTIE

  1. Het gezellig gesprekje waar deze man om vraagt is geen probleem. Integendeel zelfs, het is dringend gewenst. Het zal over het volgende gaan: Godsdienst is de concurrent van de universele rechten van de mens. Beiden bezitten morele autoriteit. Deze godsdienst erkent echter de universele rechten niet, terwijl diezelfde godsdienst door onze samenleving wel
    wordt erkend. Wordt het geen hoog tijd om daar eens iets aan te veranderen ? Aldus bekomt deze jihadist het tegenovergesteld van wat hij beoogt. En veel sneller dan hij vermoedt.