Moslimvrouwen eisen gezinshereniging

0
3745

Enkele tientallen migranten, voornamelijk vrouwen en kinderen, protesteerden voor de Duitse ambassade in Athene tegen het trage tempo van gezinsherenigingen.

De vrouwen en kinderen zijn gestrand in Griekenland. Het kwam tot opstootjes met de politie toen zij op 2 augustus voor de Duitse ambassade in Athene protesteerden tegen het trage verloop van de gezinsherenigingen. Ze droegen plakkaten bij zich waar onder meer “Ik wil mijn familie” en “Twee jaar te veel” op geschreven stond.

Informele overeenkomst met Duitsland

Zo’n 60.000 migranten zijn in Griekenland gestrand nu de Balkanroute gesloten is. Onder hen bevinden zich vele vrouwen en kinderen die hun mannen achterna reisden in het kader van gezinshereniging.

Volgens Griekse media bestaat er een informele overeenkomst tussen Duitsland en Griekenland om de gezinsherenigingen te vertragen en slechts druppelsgewijs migranten door te laten naar Duitsland.

1 REACTIE

  1. Wie A zegt moet B zeggen. Duitsland moet die hereniging toestaan. Maar ja, bij het Wir schaffen das, werd daar geen rekening mee gehouden. Merkel was met haar uitspraak op zijn minst onverstandig. Een politicus mag van mij part emotioneel zijn. Een mens is niet van beton. Maar als staatsman/vrouw moet je wel de gevolgen van je emotionaliteit kunnen inschatten. Merkel heeft dit niet gedaan. Een staatsvrouw onwaardig.

  2. Natuurlijk moeten die gezinnen worden herenigd. In hun land van herkomst, om het te her opbouwen, zoals mijn ouders en grootouders in de westhoek het na twee wereldoorlogen ook hebben moeten doen. Zonder hulp van andere landen, en zeker al niet van moslimlanden.

  3. Wie gaat dat betalen ?Merkel al zeker niet die is haar ontsnapping al aan het voorbereiden ,na onnoemelijk veel ‘Anzeige wegen Hochverrat ” door enkele vooraanstaande juristen ,het import profitariaat denkt enkel in kindergeld en leeflonen liefst zo hoog mogelijk