In Levallois-Perret, een voorstad van Parijs, reed woensdagochtend een man in op een groep militairen die op dat ogenblik net hun kazerne verlieten. Zes militairen raakten gewond, twee van hen zijn er erg aan toe. De dader is op de vlucht.

Omstreeks 8u15 verlieten de militairen hun kazerne aan de Place de Verdun in Levallous-Perret, een gemeente in het noordoosten van Parijs, om te gaan patrouilleren op straat en belangrijke gebouwen te bewaken. De soldaten maken immers deel uit van een veiligheidsoperatie tegen terreur, Operation Sentinelle.

Dader op de vlucht

Op het moment dat de groep militairen de kazerne verlieten, reed een BMW aan hoge snelheid in op groep. Er is sprake van 6 gewonden waarvan er 2 erg aan toe zijn. Zij werden overgebracht naar het militair ziekenhuis. De dader, een man, is nop op de vlucht. De Franse politie bevestigt dat er momenteel een klopjacht aan de gang is naar de dader en het voertuig.

De burgemeester van Levallois-Perret, Patrick Balkany, noemt de “mogelijke aanslag” “beschamend, een daad van ontoelaatbare agressie” en volgens hem is er geen sprake van een ongeluk. “Dit is ongetwijfeld een opzettelijke daad.”

UPDATE 09/08/2017 – 15u05: De dader van de aanslag werd bij een achtervolging op de snelweg van Parijs naar Calais neergeschoten en aangehouden. De man wordt verdacht van moordpoging en deelname aan een terreurorganisatie. De antiterreurdienst in Frankrijk heeft een onderzoek geopend. Bij de achtervolging raakte ook iemand van de politie gewond. Over de identiteit van de man wil de politie vooralsnog niets kwijt.

UPDATE 09/08/2017 – 20u30: De man die woensdagochtend inreed op een groep militairen zou een 37-jarige Algerijn zijn die bij de politie bekend stond voor enkele kleine misdrijven. Hij werd met schotwonden afgevoerd naar het ziekenhuis en zal later ondervraagd worden door de Franse politie en antiterreurdiensten.