Een man heeft twee politieagenten aangevallen met een “groot mes” bij Buckingham Palace in Londen. De Britse politie laat weten dat de man intussen gearresteerd is. De antiterreureenheid onderzoekt de zaak.

De agenten geraakten lichtgewond en werden naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De man, volgens de politie een twintiger, werd gearresteerd op verdenking van het willen toebrengen van “ernstig lichamelijk letsel” en het aanvallen van politie.

Twee agenten gewond

Rond 21.35 stopte de man zijn auto op een plek waar hij niet mocht komen. Toen de politie een mes in zijn auto zag liggen, besloot men hem aan te houden. Tijdens de worsteling die daarop ontstond geraakten twee agenten gewond aan hun arm. Ook de verdachte geraakte lichtgewond en werd naar een ziekenhuis in Londen overgebracht.

De politie heeft een rondom het gebied een grote veiligheidsperimeter ingesteld. Ook The Mall, een grote laan die uitkomt op het paleis, werd afgezet. Op beelden was te zien hoe noodvoertuigen langs de straat voor het paleis stonden.

Antiterreureenheid onderzoekt de zaak

Intussen is de antiterreureenheid van de Britse politie een onderzoek gestart naar het incident. In een mededeling laat de politie weten dat de verdachte ondervraagd wordt en dat het “te vroeg is om verder te speculeren”.

Diezelfde avond vond er in Brussel een gelijkaardig incident plaats, daarbij kwam de dader om het leven. Een man zou twee militairen hebben aangevallen met een mes en “Allahoe Akbar” geroepen hebben.

Er zouden tijdens het incident geen leden van de Britse koninklijke familie aanwezig zijn geweest in het paleis.