Naar aanleiding van de Nationale Feestdag in Hongarije, heeft Hongaars minister van Defensie István Simicskó zich uitgesproken over het migratiebeleid van zijn land. Volgens hem is het beschermen van de grenzen noodzakelijk “voor onze kinderen en kleinkinderen”. Hongarije vaart al langer een anti-massamigratie koers.

Op 20 augustus viert men in Hongarije haar Nationale Feestdag, ook wel het Feest van de Grondwet genoemd. Traditioneel hielden enkele prominente ministers er een toespraak. Hongaars minister van Defensie István Simicskó had het in zijn redevoering onder andere over migratie, waartegen hij zich fors uitsprak.

“Voor onze kinderen en kleinkinderen”

Simicskó is geen voorstander van massamigratie en pleit dan ook voor een streng grenzenbeleid. “Om Hongarije te bewaren voor onze kinderen en kleinkinderen, en hier te leven als Hongaren, moeten we onze grenzen beschermen”, aldus Simicskó. Volgens Simicskó is het van primordiaal belang dat we optreden tegen “gevaren zoals massamigratie en terrorisme”. “Niets kan de waarde van ons vaderland vervangen”, voegde hij er nog aan toe.

Hongarije staat gekend voor haar strenge en consequente beleid inzake migratie. Eerder weigerde het land de gedwongen vluchtelingenopname die werd opgelegd door de Europese Commissie. Met het herverdelingsplan wou Europa de druk van de asielcrisis op Italië en Griekenland verminderen. Polen, Hongarije en Tsjechië verzetten zich tegen deze verplichting. Ook na juridische dreigementen van de Europese Commissie hielden de landen voet bij stuk.

Premier van Hongarije Orbàn is geen voorstander van een multiculturele samenleving. Volgens hem pleegt West-Europa “culturele zelfmoord” doordat het haar westerse waardes en tradities opgeeft. Samen met andere Oost-Europese landen strijdt hij tegen de “ontchristianisering van Europa” dat volgens hem uiteindelijk zal leiden tot een “gemoslimiseerd Europa”. Volgens hem kan een multiculturele samenleving immers niet werken. “Ze integreren simpelweg niet. Is er ook maar één land waar dat wel is gelukt?”

4 REACTIES