In de Finse stad Turku heeft de politie een man neergeschoten nadat hij meerdere mensen had aangevallen met een mes. De man zou “Allahu Akbar” geroepen hebben. Minstens 1 persoon kwam om het leven en er vielen minstens 7 gewonden. 

Volgens de Finse openbare omroep zouden er verschillende gewonden op de grond liggen, waarvan er 1 lichaam afgedekt is. Dat zou erop kunnen wijzen dat de persoon overleden is, maar werd nog niet bevestigd.

De dader van de aanslag werd door de politie in het been geschoten en gearresteerd. De politie vraagt om het centrum van de stad te vermijden. De hele omgeving werd ontruimd.

UPDATE 18/08/2017 – 17u45: Volgens een getuigen zouden er 3 mannen “Allahu Akbar” geroepen hebben. De politie bevestigt dat er momenteel een klopjacht aan de gang is naar meerdere daders. Eén slachtoffer overleed reeds aan zijn verwondingen in het ziekenhuis, andere gewonden worden er momenteel binnengebracht en geopereerd.

De Finse veiligheidsdiensten melden dat het dreigingsniveau en de beveiliging over het hele land verhoogd wordt. Om 19u00 plaatselijke tijd (18u00 Belgische tijd) zal Fins minister van Binnenlandse Zaken een persconferentie geven met meer informatie.

2 REACTIES