Om het aantal illegale migranten en verdrinkingsdoden op de Middellandse Zee te verminderen, wil de Europese Commissie 37.700 vluchtelingen uit Afrika rechtstreeks overvliegen naar Europa. De Commissie belooft de lidstaten een vergoeding van 10.000 euro per opgenomen vluchteling.

In 2015 lanceerde de Europese Commissie een gelijkaardig plan. De focus lag toen op Syrië en haar buurlanden. Het doel was om 22.000 vluchtelingen vanuit die omgeving rechtstreeks over te brengen naar Europa, om zo het aantal illegale migranten die de oversteek wagen over de Middellandse Zee te verminderen.

“Levens redden”

De Europese Commissie wil nu hetzelfde doen met vluchtelingen uit Afrika. Hiermee hoopt men het aantal illegale migranten en verdrinkingsdoden op de Middellandse Zee te verminderen. “Dat plan zal zeker bijdragen tot het verminderen van de illegale doortocht van Libië en levens redden”, aldus Dimitris Avramopoulos, EU-commissaris voor Migratie. De vluchtelingen die in aanmerking komen voor de hervestiging in Europa, zullen reeds alle selectieprocedures met succes moeten doorstaan hebben. Voornamelijk vluchtelingen uit Egypte, Libië, Niger, Ethiopië en Soedan zullen geselecteerd worden voor de hervestiging.

Europese lidstaten worden echter niet verplicht om deel te nemen aan het Europese plan. Om landen aan te zetten zich toch vrijwillig kandidaat te stellen, belooft de Europese Commissie een financiële tegenprestatie van 10.000 euro per opgenomen vluchteling. Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje toonden zich reeds bereid deel te nemen aan Europese hervestiging. Ze beloofden extra solidariteit en bijkomende steun. Avramopoulos vraagt alle lidstaten “zo ambitieus mogelijk” te zijn bij de inspanningen omtrent vluchtelingenopname.

Ook België lijkt bereid te zijn deel te nemen aan het plan. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken toont zich alvast voorstander van het principe van herlocatie. “Ik ben altijd een grote voorstander geweest van het principe van hervestiging. België is bereid om daarin zijn deel te doen. Er is wel één cruciale voorwaarde aan verbonden. Veilige en legale migratie via hervestiging kan alleen als elke kans op asiel na illegale migratie volledig stopt.”

Plan Macron

Gisteren zaten de leiders van Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Nigeria, Tsjaad en Libië samen om afspraken te maken omtrent de vluchtelingencrisis. Alle partijen bereikten een akkoord rond het principe van lokale screening. Hiermee wil men legitieme kandidaten voor asiel kunnen onderscheiden van economische migranten. Tot nog toe gebeurde dit enkel in bestemmingslanden waardoor afgekeurde asielzoekers vaak in de illegaliteit belanden.

De Verenigde Naties worden ingeschakeld om de screening en registratie ter plaatse door te voeren. Dit om te voorkomen dat mensensmokkelaars asielzoekers en migranten exploiteren. “De kern draait allemaal rond illegale migratie bekampen”, zei Duits bondskanselier Angela Merkel (CDU). “Als we mensensmokkelaars willen stoppen, kan dit enkel bereikt worden via ontwikkelingshulp”.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

8 REACTIES

  1. NOG meer import van asielKOLONISTEN waarvan we weten dat ze moeilijk of helmaal niet integreerbaar zijn in ons stresserend arbeidsbiotoop !

  2. Wat lult die man Timmermans we zitten gevangen door het 4e Rijk.Alleen een beetje netjes vergeleken met het 3e Rijk.Vroeger werden de landen verovert door mensen dood te schieten,nu worden ze omgekocht. Nu wordt alles binnen gehaald, vroeger werden ze gedeporteerd.Vroeger ging je naar een kamp en werd je onderzocht door Josef Mengele,nu wordt je beter gemaakt en krijg je een woning met een uitkering.En als je niet meewerkt wordt je gestraft(Engeland).Vroeger werd je opgepakt en afgeschoten.Vroeger werden de banken berooft,nu krijgen ze geld.Vroeger hadden we de Russen nodig en nu zoeken ze alleen ruzie.En zo zijn er zat voorbeelden. Het gaat om TOTALE overheersing. Komt weer een tijd dat de Russen,Amerikanen en de Engelsen ons komen bevrijden.
    Welterusten !!!

  3. Ja, dit lijkt me OK. Op voorwaarde dat er nagegaan wordt of de migrant een toekomst in Europa kan opbouwen of dat hij werkelijk asiel nodig heeft. Nadeel. We zuigen Afrika leeg van mensen die daar meer nodig zijn dan hier. Kolonialisme op zijn best. Laat Afrika aan de Warriors en haal talent hierheen. Canada doet ons dat voorbeeldig voor. Wat mij betreft, geen enkele Afrikaan komt Europa nog binnen. De oplossing voor Afrika kan enkel van Afrikanen komen. Niet van Europa. Uiteindelijk is dat het beste voor iedereen. Een nieuwe kolonisatie is misschien ook een optie. Misschien zijn de Chinezen daartoe bereid.

Comments are closed.