EU deelt promofilmpje over migratie

9
4175

De twitteraccount van het Europees Parlement deelde gisteren een promofilmpje over migratie naar Europa. Volgens het filmpje heeft Europa migratie nodig om de vergrijzing op te vangen en onze welvaart in stand te houden. Zowel Theo Francken van N-VA als Gerolf Annemans van Vlaams Belang spreken over “propaganda”.

Het filmpje laat afwisselend enkele EU-politici en migranten met succesverhalen aan het woord. Het filmpje stelt ook dat de EU de huidige migratiestroom nodig heeft ter compensatie van de vergrijzing. Dit laatste schoot bij staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) alvast in het verkeerde keelgat.

“Migratie nodig om welvaartssysteem in stand te houden”

Het filmpje wordt ingeleid door de Zweedse Cecilia Wikström (ALDE) van de commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken aan het woord: “De demografie toont ons dat we een continent zijn dat mensen nodig heeft om hier te komen wonen en te werken om het niveau van onze welvaartssystemen in stand te houden.”

“Ze zijn hier om hun bijdrage te leveren aan de groei en welvaart van Europa en daarom is het van essentieel belang dat we elke mogelijkheid om hen te integreren in onze maatschappij openen”, vertelt Wilkström. “We kunnen nooit op een Europees niveau wetten maken inzake integratie, omdat het onder de subsidiariteit valt, oftewel de nationale bevoegdheden. Maar we kunnen een atmosfeer van integratie bevorderen. Dat is uw verantwoordelijk en de mijne. Dat moeten we delen.”

Ook de Franse Sylvie Guillaume (S&D), ondervoorzitter van het Europees parlement, wordt aan het woord gelaten. “Op een moment dat vele EU lidstaten zich afkeren van het Europese motto ‘eenheid in verscheidenheid’ is het belangrijk om de Europese waarden van gastvrijheid en solidariteit te onthouden“, zo zegt Guillaume. “Er moet ook een grote inspanning gebeuren op het vlak van integratiebeleid, dat komt niet alleen de vluchtelingen ten goede maar ook de gastlanden zelf.”

Succesverhalen

Doorheen het filmpje krijgen enkele vluchtelingen en migranten het woord, waaronder Maryam Salehi: “De vluchtelingen die hier in Duitsland aankomen moeten zich aanpassen. Zij komen van een totaal verschillende cultuur, ze weten niet hoe het hier aan toe gaat. Duitsers vinden dat de vluchtelingen een job moeten vinden. Maar uit eigen ervaring heb ik altijd gemerkt dat je als migrant dubbel zo goed moet zijn in vergelijking met een Duitser. Soms is dat niet zo simpel, maar het lukte mij toch.”

Het filmpje voert ook de succesverhalen van Mohamed Keita en Abdullah Sarbaz op. Sarbaz vertelt hoe hij Frans leerde en dat hij nu bij een Franse cricketclub speelt. Keita wist een fotografieprijs te winnen. “Voor mij is het belangrijk een bijdrage te leveren en er in te slagen iets te veranderen met die bijdrage”, aldus de jonge fotograaf.

“Propaganda”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) was alvast niet opgezet met de boodschap in het filmpje dat de asielinstroom noodzakelijk zou zijn om de vergrijzing op te vangen. Arbeidsmigratie kan dat, asiel niet”, zo stelt de staatssecretaris. In een andere, Engelstalige tweet, spreekt hij over “propaganda”.

“Het filmpje behoort tot de marketing en de propaganda van de vrij klassieke officiële ideologie van de Europese Unie. Er gaat enorm veel belastinggeld naar dit soort manipulatie van de publieke opinie”, vertelt Europees parlemenslid Gerolf Annemans (Vlaams Belang) aan SCEPTR. Dat migratie onze samenleving en sociale zekerheid gaat redden is in strijd met alle cijfers en vaststellingen. Het omgekeerde is het geval. Dit filmpje is bedoeld om te doen vergeten dat de open-grenzenpolitiek van de EU een schande is en en gevaar voor onze toekomst.”

9 REACTIES

 1. Dit is je reinste zever. Regeringen slagen er niet in om de tering naar de nering te zetten. Zelfs niet met een nulrentebeleid. Dàt is de reden voor dit filmpje.

  U zult nooit genoeg migranten en belastingbetalers hebben om uw geldhonger te stillen. Dat blijkt uit het verleden. Mooie beloftes maken kunnen jullie als de beste. Maar op het moment dat die moeten ingelost worden (pensioenen) blijkt het geld voor die beloftes al lang geleden verbrast.

  Met een beetje een democratisch politiek systeem, en een beetje een balorige kiezer, was het nooit zover gekomen.

  Steunen op migratie is de handdoek in de ring gooien. Voor jullie een gemakkelijkheidsoplossing. Lafaards!

 2. Europa is al de droom van migranten en de EU hoeft geen propaganda te
  verspreiden om nog meer migranten naar hier te halen, zij zijn al
  overtuigd!
  Men zet geen kinderen meer op de wereld vanwege een te druk leven, tekort aan de nodige financiën en absurde toekomst die we tegemoet komen.

  Oudere, veelal niet opgeleide, dikwijls slechtwillende migranten naar hier halen lost het probleem niet op. NOG meer migranten binnenhalen omdat de situatie niet verbetert is des te slechter.
  Zoals in de wiskunde men een minteken vergeten zetten is en pas later de fout duidelijk wordt, n.l. “we zijn geheel de verkeerde kant uitgegaan”!

  EU, houd de migranten hier weg zodat de levensstandaard omhoog gaat en de bevolking zal groeien. Maak de situatie beter voor onszelf i.p.v. ons op te offeren voor zij die ons vertrappelen.

  • ‘EuroparlTV’ – het mediakanaal van het Europees Parlement bestaat blijkbaar nog steeds. Volgens een rapport dat denktank Open Europa enkele jaren geleden opstelde bedraagt de kost € 9 miljoen per jaar (omgerekend € 67.000 per uur uitzendtijd) en bereikt het kanaal gemiddeld 1.300 kijkers per dag.

 3. De EU betaalt vele honderden miljoenen steun aan Griekenland en Italië. Het vreemde is dat er blijkbaar geen asielzoekers naar België willen komen.

  Vraagt nog iemand zich dan af wat het nut van dit filmpje is?

  Lees het artikel in de tijd:

  “Waar worden de ngo’s van verdacht?
  Francken:
  ‘Mensensmokkel. Bendevorming.’”

  “Francken:
  ‘Dat klopt niet. De quota worden niet gehaald omdat er geen kandidaten
  meer zijn. Ik ben in Griekenland geweest. Mijn Griekse collega moest
  toegeven dat er momenteel geen kandidaten meer zijn voor relocatie.’

  Francken:
  “De Europese Commissie – de facto de Europese belastingbetaler – heeft al miljarden
  aan asielsteun gegeven. Italië wil dat we ook mensen opnemen uit landen waarvan de erkenningsgraad voor asielzoekers lager is dan 75 procent. Maar dat zag ik niet zitten, net als de Duitsers en Nederlanders. Bij een verlaging van de erkenningsgraad heeft Italië geen enkele motivatie meer om het probleem aan haar buitengrenzen op te lossen. No way dat ik
  Nigerianen laat overkomen vanuit Italië.’”

  Geen kandidaten dus. Waarvoor dient dat half miljard steun van de EU dan?

  http://www.tijd.be/politiek-economie/belgie-federaal/Francken-Ik-heb-van-niemand-lessen-te-krijgen-in-menselijkheid/9924208

 4. Sinds enige decennia hanteert de elite allerlei vervalsingen. Eerst werd cultuurkritiek als racisme geduid. Een taalvervalsing. Vervolgens werden economische migranten als vluchtelingen voorgesteld. Nog een taalvervalsing. Nu dient blijkbaar ook arbeidsmigratie hetzelfde te zijn als asielmigratie. De derde taalvervalsing. De EU gaat helemaal de weg op van haar illustere voorganger de Sovjet-Unie. Ook dat was een manipulatieve bureaucratie. We weten wat ermee is gebeurd.

 5. ik hoor het Paula D,Hondt nog zeggen , die mensen komen hier werken voor ons pensioen. vanwaar die collectieve ontkenning van het probleem, die mensen komen hier alleen geld halen om zo veel mogelijk naar hun thuisland te sturen. het bewijs, hier in Kroatië krijgen ze niets ,dus ze willen hier niet blijven, ze kennen maar een richting NOORD naar het EL DORADO.