Er moet strenger worden toegezien op de verblijfplaats en het uitzetten van afgewezen asielzoekers. Die oproep doet de vereniging van Duitse gemeenten en steden.

De vereniging van gemeenten vindt dat mensen die als potentieel gevaarlijk worden bestempeld beter in de gaten moeten worden gehouden. Zo was de man die vorige week in Hamburg één vrouw doodstak en vijf mensen een uitgeprocedeerde asielzoeker die al eerder in beeld was bij de Duitse autoriteiten.

Asielaanvraag al in 2016 afgewezen

De dader was een 26-jarige Palestijn die in een Hamburgs asielzoekerscentrum aan het wachten was op zijn uitzetting door de Duitse autoriteiten. Zijn asielaanvraag werd al in december 2016 afgewezen. Hij kon niet gedeporteerd worden omdat hij niet over de nodige identificatiepapieren beschikte.

Ook was hij bekend bij de veiligheidsdiensten als islamist. Hij werd echter niet als “gevaarlijk” bestempeld, wel werd hij gezien als “psychologisch instabiel”.

Volgens de vereniging van Duitse gemeenten moeten uitgeprocedeerde asielzoekers die het land uit moeten maar niet gaan, worden uitgezet. Eind 2016 wachtten er maar liefst 207.000 uitgeprocedeerde asielzoekers op een uitzetting.

“Haal geradicaliseerden van straat”

Het migratiedebacle zal naar alle waarschijnlijkheid nog steeds een van de grootste hindernissen op Angela Merkel (CDU) haar weg naar herverkiezing zijn. Daarnaast isook het terrorisme, met de asielcrisis gelinkt, een belangrijk thema in de verkiezingen van september dit jaar.

De CSU, de conservatieve Beierse zusterpartij van de CDU, vindt alvast dat de regering strenger moet optreden. “Als bekend is dat mensen zijn geradicaliseerd, moeten ze van straat worden gehaald en vastgehouden voordat ze over kunnen gaan tot actie”, aldus CSU-voorzitter Andreas Scheuer.

4 REACTIES

      • Soros hen ik al redelijk goed. Toch verwonderlijk hoe weinig mensen hem kennen. Ik heb in’t verleden al tegen vrienden en familie gesproken over George Soros, maar de meesten kennen hem niet en bekijken je met ongeloof. Tot een aantal jaren geleden zou ik ook zo gedacht hebben als iemand met zo’n verhalen zou afkomen.