Deze middag werden in Barcelona verschillende voetgangers door een voertuig aangereden. Hierbij vallen volgens lokale media minstens twee doden en twintig gewonen te betreuren. De politie gaat uit van een terreuraanslag. 

In de wijk ‘Las Ramblas’ reed een wit busje in op passanten. Omstanders maken op Twitter melding van geweerschoten. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse en de volledige buurt is geëvacueerd. Ook het openbaar vervoer ligt lam. De Spaanse politie roept op om de buurt te vermijden.

Dader verschanst zich

De Spaanse krant ‘El Pais’ bericht dat een witte bestelwagen het rode richt negeerde en verschillende mensen op het voetpad aanreed. Volgens Reuters zouden twee gewapende mannen zich in een Turks restaurant verschuilen. Tot op heden is hier nog geen bevestiging van.

Later meer.

5 REACTIES

 1. Zijn we in oorlog? Het antwoord is overduidelijk JA. Maar politici en MSM zullen weer alles uit de kast halen om dit te minimaliseren. Lone wolf, verward, onstabiel en nog meer “fraaie” eufemismen zullen weer in het rond worden gestrooid. En daarna branden we weer een kaarsje en zingen we Imagine. De linkse Westerse naïviteit is niet meer te harden. Wanneer gaan de ogen nu eindelijk eens open ???

  • Beste PV, ik ben het eens met je reactie maar het gaat veel verder dan links en naïviteit. Rechts en laksheid spelen ook een belangrijke rol.
   We hebben wel een rechtse regering, maar niemand maakt werk om het woord “godsdienst” uit ons wetboek te halen. Dat moet mogelijk zijn, want we garanderen vrijheid van meningsuiting en vrijheid van vereniging. Dus, iedereen die zijn club “islam, katholiek, joods” en zijn clubhuis “moskee, kerk, synagoge” noemt, kan dat zolang iedereen zich aan onze spelregels houdt (anders gaan ze maar elders spelen). Het gaat voor de pocos binnen deze context een pak moeilijker worden om zich te blijven manifesteren.
   En over laksheid: wie van onze beleidsmakers heeft al de moeite gedaan om de koran te (her)lezen (1 keer is niet genoeg) ? Wel straffe uitspraken doen, maar niemand weet écht waarover het gaat (over jihad en vrouwenrechten hebben ze wel al eens een belletje horen rinkelen).
   Het hele geval gaat over veel meer, te veel om hier op te noemen: superioriteitsgevoel, integreren is verboden, en dat alles op een bedje van psychologische terreur.
   (Imagine: … and no religion too …)

   • Wel Paul,
    dit is een reactie recht naar mijn hart. Ik kan je niet meer dan gelijk geven. En
    even tussen ons 😉 ik ben zelf atheïst en zou niet liever willen dat de invloed
    van ALLE godsdiensten op wetgeving en besluitvorming (de zg. spelregels) wordt gebannen. Dat is een illusie dat weet ik ook wel, maar het is leuk om te lezen dat ik toch enkele soulmates heb. Het beleven van een godsdienst is idd een privé gebeuren en moet ook tot die sfeer behouden/beperkt blijven. Dat doet
    geenszins afbreuk aan de notie ’vrijheid’, integendeel. Iedereen kan en mag
    uiteraard in vrijheid zijn godsdienst beleven Maar vrijheid impliceert ook de
    afwezigheid van dwang en angst, iets wat in dit tijdsgewricht blijkbaar in
    sneltempo verloren gaat.
    Wat de koran (en hadith) betreft, wel ja dat heb ik gelezen. Als ik over mijn scherm in mijn bibliotheek kijk, staat de koran recht voor mij. De lectuur daarvan is de beste weg naar atheïsme. Maar toch ook vermelden dat naast de koran ook de boeken staan van o.a. Wim Van Rooy en de betreurde Oriana Fallaci (hulde aan deze moedige dame; hopelijk wordt zij niet te gauw vergeten). Dus ja je hebt natuurlijk gelijk dat wat we nu meemaken veel complexer is dan mijn eerste reactie. Maar mijn reactie was in eerste instantie woede, woede en nog eens woede. Woede vooral op politici die dit hebben laten gebeuren en zelfs gefaciliteerd hebben. En nog steeds doen trouwens. En daar is links (in al zijn gradaties) de eerste schuldige van.

    We kunnen hier nog veel verder over discussiëren, maar ik wil het niet te lang maken. Toch even langs deze weg Sceptr bedanken voor hun uitstekende werk en ons de mogelijkheid te geven om ongecensureerd te kunnen reageren. Dat is niet evident in deze google internettijden. En het is toch opmerkelijk dat deze reacties altijd inhoudelijk op niveau blijven. Ik weet niet of Sceptr ook een moderator heeft. Zo ja kwijt die zich heel goed van zijn job. Keep up the good work.