Twee militairen werden omstreeks 20u20 gewond nadat ze in het centrum van Brussel werden aangevallen door een man gewapend met een mes. De soldaten schoten daarop de man dood. Dat meldt de politie. Volgens de RTBF en de Brussels-Franstalige krant La Capitale zou de man net voor zijn aanval ‘Allah Akbar’ hebben geroepen.

De aanval gebeurde in de Emile Jacqmainlaan. De ene militair werd gewond aan het hoofd, de andere aan zijn hand. Sommige bronnen hebben het over een machete.

Volgens de politie zou het om een 30-jarige Somaliër gaan die gekend is maar niet voor terrorisme. Het Federaal Parket bevestigt het overlijden van de dader en onderzoekt de aanval als terrorisme.

3 REACTIES

  1. Decennia voorspeld en vandaag realiteit. Waar zijn zijn zij, die het beginsel van gelijke rechten hebben vervangen door de toekenning van speciale rechten ? Die rechten hebben gecreëerd, die recht evenredig zijn aan de mate waarin men weigert verantwoordelijkheid te nemen ? Waar zijn zij ?