Antifa trekt door de straten van Amsterdam: “Nooit meer fascisme!”

16
2984

In Amsterdam hebben donderdagavond betogers van Antifa een demonstratie gehouden om hun medeleven te betuigen en solidariteit te tonen met hun Amerikaanse verwanten in Charlottesville. Daar viel, tijdens rellen tussen uiterst linkse en extreemrechtse betogers, 1 dode.

De demonstranten van Antifa hadden vooraf geen melding gemaakt van een demonstratie bij de gemeente, wat wel verplicht is volgens de wet. “U heeft hier geen kennisgeving van gedaan. Naast dat u daarmee in overtreding bent van artikel 11 van de Wet openbare manifestatie, stelt u mij daardoor niet in staat goede afspraken met u te maken om met name uw grondwettelijke recht om te demonstreren te beschermen”, schrijft burgemeester Van der Laan aan de antifascisten.

Solidariteit en medeleven tonen

Toch liet burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan de demonstratie doorgaan. Er werden wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo benadrukte hij dat het meedragen en afsteken van vuurwerk verboden is, en riep hij op tot een vreedzame manifestatie. “Ik roep een ieder die deelneemt aan uw demonstratie dan ook op om in de strijd tegen onverdraagzaamheid niet zelf onverdraagzaam te worden”, aldus de burgemeester.

De demonstratie van Antifa werd georganiseerd uit solidariteit voor hun verwanten uit het Amerikaanse Charlottesville die er vorige week betoogden tegen een manifestatie van uiterst rechtse groepen. Op deze manier wilden de betogers hun “medeleven tonen en woede uiten”. Naast hun medeleven betuigen, hadden ze ook nog een duidelijke boodschap voor Geert Wilders en de PVV: “Nee tegen de PVV” werd uit volle borst gescandeerd in de straten van Amsterdam.

Vorige week kwam het tot rellen in het Amerikaanse Charlottesville toen extreemrechtse manifestanten en extreemlinkse tegenbetogers de confrontatie met elkaar aangingen. De aangekondigde demonstratie onder de noemer van ‘Unite The Right’ trok veel tegenbetogers aan van extremistische organisaties als Antifa en Black Lives Matter en liep compleet uit de hand toen een manifestant inreed op een groep linkse betogers. Daarbij kwam een 32-jarige vrouw om het leven.

16 REACTIES

   • …en op de site van radio 1 worden dreigementen met geweld zelfs gedoogd. Aangifte om die posts te verwijderen hebben blijkbaar geen effect.
    Zie hiervoor de post van ‘gevoelloze boer’, een niet bij Disqus aangemelde forumdeelnemer:

    https://radio1.be/alt-right-kopstuk-over-charlottesville-er-zullen-nog-veel-mensen-sterven-voor-we-hier-klaar-zijn

    Die oproep tot geweld wordt zelfs goedgepraat door een zekere Benoit Malcontent, een notoire linkse trol die gedoogd wordt door de VRT:

    https://radio1.be/ik-weet-niet-wij-nu-een-dictatuur-leven

   • De VRT is marxistisch. Ze gaat uit van gelijkheidsprincipes en maakbare maatschappij. Culturen zijn gelijk en de samenleving moet de multiculturaliteit maar oplossen. Gevaarlijke onzin, omdat het eerste niet waar is en het tweede onmogelijk. Bovendien haalt de VRT enkel gelijkgezinden voor de micro. Het is geen objectief medium meer. Volkomen gepolitiseerd.

   • Ik stel hun gedrag dan ook regelmatig gaan de kaak. Onlangs nog werden op Radio1 de antwoorden van geïnterviewde meermaals straal genegeerd door presentator. Het was surrealistisch. De gast bestond blijkbaar niet voor VRT-presentator. Dat melden aan VRT leidt tot niks, wegens “anoniem”.

    Waar haal je dat eigenlijk dat VRT marxistisch is. Bronnen met feiten om dat aan te tonen zijn welkom. (Ik ga er al gedurende een paar maanden publiekelijk vanuit dat VRT een links bastion is met een politiek agenda.)

   • Die informatie bekwam ik na een gesprek met een socioloog. Hij stelde dat de VRT-ideologie niet socialistisch maar marxistisch is. De reden daarvoor is dat het socialisme openstaat voor democratie. Niet zo de VRT. Getuige daarvan de vele gevallen van onderdrukking van de vrije meningsuiting. Meningen die niet door hen toegelaten zijn, komen niet aan bod. O.a. de vele voorvallen, zoals je net komt te vertellen.

   • Ik heb de laatste dagen op de site van Radio1 opgemerkt dat ze de vele berichten over links geweld straal schijnen te negeren. Wèl twee reportages over (gewelddadig) rechts, maar niks over Antifa en andere gewelddadige takken van links. Ik post regelmatig quotes van Twitter, om lezers te wijzen op de eenzijdige berichtgeving van de VRT.
    Zoals deze:

    “If @realDonaldTrump is a Nazi for not calling out Nazis, was Obama an Islamic terrorist for not calling out Islamic terrorists?”
    https://twitter.com/DineshDSouza/status/898326315673067520

    Maarten Boudry is ook een van mijn vaste leveranciers.
    “En ziedaar de oproepen tot sancties/ontslag voor wrongthink, van policor-gedachtenpolitie.”
    https://twitter.com/mboudry/status/895683869545975808

    Deze laatste mocht onlangs twee keer op de site van Radio1 vermeldt worden. Benieuwd hoe lang nog… Wat mij betreft mag ie elke dag een reportage volpraten op Radio1.

    Of deze:
    Links begaat opnieuw misdaden. Opnieuw uit naam van ‘het goede’.

    “DDR-historicus Hubertus Knabe: ‘links begaat opnieuw uit naam van ‘het goede’ misdaden’”

    “Linkse politieke partijen leggen het quasi-fundament van waaruit geweld wordt gepleegd”

    ““De openlijke stigmatisering van links-extremistische misdrijven is aanzienlijk zwakker dan die van extreem-rechts, helaas. Dat heeft ertoe geleid dat extreem-links geweld in veel kringen toelaatbaar is.””

    https://twitter.com/TPOlitiek/status/883731496170905601

   • Zoals ik al zei, socialisten zouden in discussie gaan, maar de VRT niet. Je botst op een marxistische muur. Criminaliteit en terrorisme worden steevast goedgepraat, door die voor te stellen als een onontkoombaar gevolg van armoede en/of discriminatie. De zekerheid waarmee men communiceert, is omgekeerd evenredig met de waarde van wat men communiceert. De mens en zijn cultuur zijn de facto goed en het systeem draagt alle schuld. De mens en zijn cultuur dragen blijkbaar geen enkele verantwoordelijkheid. De VRT vergeet daarbij één ding. Je kan de realiteit negeren, maar de realiteit negeert ons niet. De problemen zullen zich blijven opstapelen. Goed dat je ze blijft aankaarten.

 1. Overal waar antifascisten en hun knokploegen opdagen zijn er rellen met materiële of fysieke schade. Betoogt extreem-rechts dan voeren ze oorlog met de rechtse betogers. Betogen de vakbonden dan mengen de linkse fascho’s zich onder de betogers en lokken ze rellen uit met de politie. Kasseistenen keien, metalen, ijzeren staven, verkeersborden en molotovcocktails naar de ordehandhavers gooien of er mee slaan. Etalages van winkels vernietigen. Geparkeerde autos omkippen of in brand steken. Het maakt allemaal deel uit van de geweldcultuur van Links en Extreem-links. Het lijkt wel of ze genieten van immuniteiten. Misschien moesten de gesubsidieerde media deze terreurdaden eens beginnen met klem te veroordelen en eisen dat de daders gedagvaard worden voor de rechtbank. Ter info in Zwitserland worden betogers die passieve hulp of morele steun bieden aan hooligans vervolgd als mededader.

 2. Het zgn. antifascisme is het echte fascisme geworden.Kafka en AFA bewijzen deze stelling.Een van de kenmerken van fascisme het monddood-maken van de oppositie.Geweld hoort bij de aard van het socialisme.Het overgrote merendeel van de massamoorden in de twintigste eeuw staat op naam van regimes die zichzelf communistisch, socialistisch of nationaal-socialistisch noemden. Zonder geweld uit te oefenen zouden socialisten de verantwoording dienen te nemen die past bij het Leger des Heils en de missionarissen.