De politie is zaterdagavond binnengevallen in het danscafé BB Force in de Muizenstraat in Antwerpen-Noord. Bij de inval werden 21 illegale Nigeriaanse vrouwen aangetroffen.

De Muizenstraat, tussen het De Coninckplein en de Dambruggestraat, was zaterdagavond enkele uren afgesloten door de politie. In de straat was men bezig met een razzia in het danscafé BB Force.

Illegale Nigeriaanse vrouwen

“De leiding van de gecoördineerde actie was in handen van het wijkteam van de afdeling City. Ook het prostitutieteam, de federale gerechtelijke politie en de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) en het parket deden mee”, zegt politiewoordvoerder Sven Lommaert.

Bij de razzia werden in totaal 44 personen gecontroleerd. Volgens Lommaert werden in het etablissement 21 illegale Nigeriaanse vrouwen aangetroffen, tien van hen werden overgebracht naar het repatriëringscentrum van Steenokkerzeel. De politie laat weten dat soortgelijke acties in de toekomst kunnen volgen.

‘t Keteltje

Volgens informatie van de Gazet van Antwerpen is het niet uitgesloten dat burgemeester Bart De Wever (N-VA) een procedure opstart om het danscafé tijdelijk te sluiten wegens aanwijzingen van mensenhandel. Hij deed dat al eerder bij ‘t Keteltje, in dat etablissement waren er ook al aanwijzingen van mensenhandel.

Dat café is gesloten omdat er aanwijzingen zijn dat daar heel wat vrouwen, voornamelijk van Afrikaanse origine, in erbarmelijke omstandigheden moesten werken. Sinds de verplichte sluiting van ‘t Keteltje in de Oudemansstraat zou het cliënteel van die kroeg zich verplaatst hebben naar de Muizenstraat.

 

1 REACTIE