The New York Times bericht dat het United States Army Corps of Engineers de voorbereidingen begonnen is om delen van de befaamde muur aan de grens met Mexico te bouwen.

Ingenieurs zijn beginnen boren en grondstalen te nemen om te weten welke barrières het meest effectief zullen zijn op de verschillende soorten bodems en geografie langs de grens, aldus de woordvoerder van het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid. (DHS)

De stappen volgen op een executive order van president Trump uit januari. Onlangs werd er nog een aanbestedingsprocedure op poten gezet om prototypes uit te testen. Die bepaalde onder meer dat de muur fysiek indruk moest maken en esthetisch aantrekkelijk diende te zijn. De muur zou bovendien moeilijk te beklimmen of te ondertunnelen moeten zijn.

Eerder deze maand stelde Trump voor om muren te bouwen met zonnepanelen. Daarmee zou de muur tevens een van de grootste milieuprojecten uit de Amerikaanse geschiedenis zijn.

Extra middelen

Dinsdag werd er een wet gestemd waar 1,6 miljard dollar werd voorzien voor het bouwen van een muur op de grens met Mexico. Volgens John Carter, voorzitter van de bevoegde commissie in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, komt dit de Amerikaanse burgers ten goede.

Hij stelt het volgende: “Amerikanen veilig houden door ons land te beschermen is een topprioriteit. Deze wet voorziet middelen om te beginnen bouwen aan een muur langs onze Zuidelijke grens, om onze bestaande infrastructuur te versterken, om meer agenten in dienst te nemen en detentieoperaties te financieren.” Ook ICE, de dienst die verantwoordelijk is voor immigratie en douane, krijgt meer middelen.

De resultaten van deze koerswijziging inzake migratie zijn al voelbaar. Brandon Judd, voorzitter van de raad voor grenspatrouilles, noemde enkele dagen geleden de daling in illegale migratie  “een mirakel“. Zijn diensten zijn opgetogen dat ze hun job kunnen doen met volle steun van de regering, iets wat vroeger niet het geval was, aldus Judd.

https://twitter.com/reaIDonsldTrump/status/888223102953340928

3 REACTIES

  1. Muren helpen wél. Of het een goede zaak is, is een ander paar mouwen. Maar muren met bewaakte deuren zijn volgens mij het ideaal. Emotionele reacties hierop van ngo’s, die geen enkele verantwoordelijkheid dragen en iedereen willen toelaten, zijn gratuite . Laat ngo’s de verantwoordelijkheid dragen voor de vluchtelingen die ze opneemt, redt. Zij zijn het aan zichzelf verplicht de begeleiding en integratie van deze mensen op zich te nemen. Ze kunnen deze last niet afschuiven op een maatschappij, waaraan zij geen enkele verantwoording verschuldigd zijn. Dus ngo’s aan jullie de door jullie geredde (opgehaalde) mensen een fatsoenlijke toekomst te waarborgen. Indien jullie dit niet kunnen hou er dan je handen af a.u.b.

  2. Wat we dus nooit horen of lezen bij de poco-pers is dat de heilige Obama de kilometers lange ‘muur’ reeds gebouwd heeft. Dat willen ze niet gezien hebben de Bjorn Soensen en consorten van deze wereld. Laten we dus maar stellen dat Trump Obama’s muur alleen maar ‘fine tuned’.

  3. En net nu toetert de vetgesubsidieerde Vlaamse pers rond dat Trump nog geen enkele van zijn verkiezingsbeloftes gerealiseerd heeft.

    Moesten ze hetzelfde hebben gedaan met de beloftes van Spa en de PS, socialisme zou al jaren geleden dood zijn geweest. En dan zaten we vandaag niet opgescheept met blinde progressieve zombies.

Comments are closed.