Deze voormiddag zijn twee gevangenen ontsnapt uit het Hof van Beroep in Antwerpen. De twee zouden een bewaker geslagen hebben alvorens het op een lopen te zetten.

Veel is er over het voorval nog niet geweten. De politie laat bij monde van woordvoerder Wouter Bruyns weten “met man en macht bezig te zijn om de mannen op te sporen.” Een van de twee ontsnapte mannen zou Hossine E.M. zijn, die in voorhechtenis zat voor een woninginbraak. HLN meldt verder dat de werking van het Hof van Beroep tijdelijk werd stilgelegd.

Onrust in Antwerpen

Politiewoordvoerder Bruyns heeft het al druk gehad de afgelopen weken. Al in maart meldden we politiecontroles in Antwerpen na schietpartijen. In juni waren er de rellen in Borgerhout, waarbij politie-agenten met eieren werden bekogeld.

Enkele dagen later op de Sinksenfoor zochten allochtone jongeren opnieuw de confrontatie met de politie op. Eerder deze week was er in Wilrijk ook de schietpartij waarbij een voertuig in brand werd gestoken.