In de nacht van zaterdag op zondag zijn er twee doden en drie gewonden gevallen bij een schietpartij in de discotheek ‘Grey Club’ in Konstanz, in Baden-Württemberg. Een man drong de nachtclub binnen met een machinegeweer en werd uitgeschakeld door de politie. Inmiddels is de identiteit van de dader gekend: het gaat om een 34-jarige Irakees. Hij is inmiddels overleden in het ziekenhuis. Het incident zou geen terreurdaad geweest zijn, communiceert de politie.

Eerder vandaag verklaarde een politiewoordvoerder dat er meerdere mensen gewond geraakten bij de schietpartij. Een iemand is bij de aanval overleden, naast ook de dader. Tevens laat men weten dat veel bezoekers konden ontsnappen door naar buiten te vluchten of door zich te verstoppen.

“Geen dreiging meer”

De omroep SWR spreekt van twee doden, één is dus ook de dader. Diezelfde omroep berichtte eerder nog dat de politie de dader had aangehouden. Intussen is hij overleden in het ziekenhuis. Op Twitter laat de politie weten dat er intussen “geen dreiging” meer is.

Rond halfvijf vanmorgen kreeg men een aantal noodmeldingen binnen. Hierna rukte de politie massaal uit naar de discotheek op een industrieterrein. Er zouden volgens Duitse media ook speciale troepen zijn ingezet.

Volgens ooggetuigen probeerde een portier de dader tegen te houden. Deze begon toen echter met een machinegeweer in het rond te schieten. De portier in kwestie zou ook één van de doden of gewonden zijn.

De schietpartij gebeurde slechts twee dagen nadat een islamist verschillende mensen neerstak in Hamburg. Daarbij vielen één dode en zes gewonden.

UPDATE 30/07/2017 – 15u07: Inmiddels is de dader gekend. Het gaat om een Irakees – geen asielzoeker – van 34 jaar oud. Hij is aan zijn verwondingen overleden in het hospitaal nadat hij werd neergeschoten door de politie. “De motieven van de man, die alleen handelde, zijn onduidelijk maar we sluiten een terroristisch motief uit”, aldus een politiewoordvoerder.

2 REACTIES