In het Antwerpse Wilrijk heeft afgelopen nacht een schietpartij plaatsgevonden. Een geparkeerde wagen is daarbij in brand gestoken. De daders zijn voorlopig nog onbekend en spoorloos.

Rond half vier hebben onbekenden een wagen in brand gestoken. Dit in de Michel Willemslaan te Wilrijk. Het forensisch team van de politie is ter plaatse om een onderzoek uit te voeren en kon verschillende kogenhulzen ontdekken. In een rolluik in de straat zijn drie kogeninslagen te bemerken.

Niemand raakte gewond bij het incident.

In Antwerpen is in bepaalde districten reeds maanden onrustig. In bepaalde wijken van Borgerhout worden veelvuldig opstootjes uitgevochten tussen allochtone jongeren en politie, maar sinds begin dit jaar werd het stadsdistrict van Borgerhout – bestuurd door sp.a en PVDA – zelfs opgeschrikt door een reeks van schietpartijen. De schietpartijen werden beantwoord met verschillende politie-acties in het kader van een ‘show of force’ van de ordediensten. Met dit machtsvertoon trachtten de veiligheidsdiensten hun “aanwezigheid in de buurt [te] laten voelen”, maar de wanorde en schietincidenten houden al maanden aan. Ook in Deurne brandden twee wagens uit vorige maand.

Of de schietpartij in Wilrijk gelinkt is aan de eerdere schietpartijen in Antwerpen is voorlopig onbekend. Meer informatie kon de politie vanochtend niet geven.