De Amerikaanse Hollywoodster verlaat het Verenigd Koninkrijk en keert terug naar Los Angeles met zijn vrouw en pasgeboren tweeling. Naar eigen zeggen is het Verenigd Koninkrijk, dat onlangs enkele islamitisch geïnspireerde aanslagen te verwerken kreeg, niet veilig meer. 

De acteur is nochtans al lang een pleitbezorger voor open grenzen en meer immigratie. Clooney brak vorig jaar in Jerevan tijdens een speech nog een lans om meer vluchtelingen op te nemen. Zo verklaarde hij: “Ook mijn familie kwam naar de VS als vluchtelingen“. Tevens steunde de ster ook openlijk Hillary Clinton in haar verkiezingscampagne. Daarnaast noemde de Oscar-winnaar Trump onlangs een “xenofobe fascist“. De anti-migratiesentimenten in Amerika waren volgens hem “enorm dwaas” omdat Amerika een land van immigranten is.

Nood aan veiligheid

Toen hij hoorde dat zijn vrouw zwanger was, huurde hij voormalige geheime agenten in om zijn veiligheid te garanderen. Zijn luxewoonst in Californië bleek het veiligst, vlakbij een politiestation. Zijn vrouw, Amal Alamuddin, is als jurist gespecialiseerd in internationaal mensenrecht. De juriste heeft zich geëngageerd tegen terreurorganisaties zoals IS en zou daardoor ook bedreigd worden volgens de acteur.

Hij vindt dat zijn vrouw en kinderen onveilig leven op het Engelse platteland“, aldus een bron dicht bij de acteur. Engeland kende afgelopen maanden drie bloederige aanslagen die kort op elkaar volgden. De overheid gaat er van uit dat er 23.000 mogelijke terroristen in het VK wonen.

Voor en tegen muren

In februari vorig jaar ontmoette Clooney de Duitse kanselier Angela Merkel en prees haar omwille van het binnenlaten van meer dan een miljoen vluchtelingen in haar land. Tegelijk zei hij dat Amerika meer vluchtelingen moest opnemen. Trumps plan van een muur aan de grenzen van Amerika vond hij “on-Amerikaans”.

Nochtans wordt zijn privé-bezit wel goed ommuurd en bewaakt. Zo staat hij erg op zijn privacy in zijn landgoed bij het Como-meer in Italië. Mensen die te dicht naderen mogen zich aan een boete van meer dan 500 euro verwachten. In de buurt verscheen ook al een vluchtelingenkamp, tot ongenoegen van de streek.

George Clooney zelf liet daarop weten dat hij zijn eigendom er wil verkopen en een meer afgesloten locatie wil zoeken in Italië.

8 REACTIES