Gisteren reageerde de minister van Werk, Kris Peeters (CD&V), in de studio van VTM Nieuws op de overlast veroorzakende jongeren uit Antwerpen-Noord. Wat blijkt: de kandidaat-burgemeester van Antwerpen is het allerminst eens met huidig burgemeester Bart De Wever (N-VA). Volgens Peeters moet je “met de jongeren in dialoog gaan”.

De overlast die allochtone jongeren veroorzaakten rond het Oude Badhuis in Antwerpen-Noord viel niet meer te overzien. Automobilisten die ‘tol’ moesten betalen wanneer ze door de straat wilden rijden, vrouwen die slachtoffer werden van seksuele agressie, jongeren die eieren of potten currysaus naar voorbijgangers gooiden en kinderen die verplicht werden om te vechten.

Geen excuses

Burgemeester De Wever kiest hiertegen voor de harde aanpak. Zo stelde hij dat “wij […] heel zachte methode [hebben] toegepast waaronder buurtoverleg. Maar als dat niet helpt, dan moet je met zwaardere middelen komen. Ik heb eerlijk gezegd geen zin in excuses voor geweld tegen politieagenten”.

De Wever stelde ook dat hij geen zin heeft “in excuses om criminaliteit en overlast te plegen, want die excuses bestaan niet. Zelfs al heeft men een moeilijk sociaal-economisch profiel en een moeilijke thuissituatie, ik zou niet weten waarom dat automatisch moet leiden tot overlastgedrag, criminaliteit en verzet tegen de poltie. Ik aanvaard dat niet en ik aanvaard dus ook de uitleg van die jongeren niet”.

Peeters (CD&V): “Zeggen dat je geen excuses aanvaardt, kan niet”

De kandidaat-burgemeester stelde allereerst dat “het gedrag van de jongeren […] onaanvaardbaar [is] en moet [worden] bestraft”. Volgens hem moeten “politie en parket […] samenwerken. Maar er zijn voorbeelden van andere periodes waar het beter liep. In 2010 in Deurne waren er problemen in enkele wijken met jongeren. Men heeft die jongeren toen uiteraard gestraft, maar is nadien met hen in dialoog gegaan. Zo moet het.”

Volgens Peeters wil Bart De Wever “geen dialoog”. Naar eigen zeggen heeft hij het daar “moeilijk mee. Jongeren die inzien dat ze fout zijn, moet je verder meenemen in een positief traject. In Deurne is het toen gelukt, laat ons dan nu in andere wijken hetzelfde doen. Zeggen dat je geen excuses aanvaardt, kan niet.” Hoe dat “positief verhaal” er concreet diende uit te zien, daarover repte Peeters geen woord.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

9 REACTIES

  1. Eens Tsjeef, altijd Tsjeef. Peeters heeft nu al bewezen dat hij in Antwerpen eigenlijk niks te zoeken heeft.

  2. Wel, laat Peeters het maar eens op zijn manier proberen. Maar liefst geen veertig jaar zoals de Paula D’Honds en de paters Leman het tevergeefs hebben geprobeerd. Misschien kan hij ook onze kardinaal De Kezel meenemen. Dat is ook zo een moslimknuffelaar. Doen Chris, doen !

  3. hij profileert zich nu al als,, moslimofiel,, maar hij doolt , op zulke simpelen stemmen ze niet , die gebruiken ze alleen maar.

  4. Wat een politiek-correct ontaard gezemelzeik van Mijnheerke Peeters van de herschilderde CVP, de huidige muzelmanse partij MD&V ! Puurs is bkend om zijn lekkere asperges en berucht om zijn Mijnheerke Peeters.

  5. Kris Peeters heeft niet goed geluisterd ofwel doelbewust de waarheid verdraaid, BDW heeft nooit gezegd dat er geen plaats is voor dialoog, natuurlijk is de harde aanpak wel nodig voor diegenen die van dialoog niet willen weten, hij geeft ook een verkeerde indruk voor wat BDW bedoelt met geen excuses aanvaarden, natuurlijk aanvaard BDW die wel maar wat BDW bedoelt is dat je geweld niet mag goed praten, ik heb dit weekend ook ondervonden dat het broodnodig is dat straathoekwerkers en sociaal assistenten en andere sociaal geengageerde mensen de allochtone bevolking moet leren op een meer ruimdenkendere manier te discucieren, zij moeten nu eenmaal leren om kritiek van andersdenkenden te accepteren en andersdenkenden niet meteen uit te schelden of van racisme te beschuldigen, er is nu eenmaal een verschil tussen haatpraat en vrije meningsuiting. Wel democratisch van een krant als Scepter die beweert een rechtse krant te zijn om ook linkse ideeen zoals die van Kris Peeters ook ongestoord aan bod te laten komen.

    • Straathoekwerkers ,een overbodige bende dealers ,en gesubsidieerde werkloze meelopers ,Peeters heeft niks verloren in Antwerpen ,een confrontatie met het gespuis durft hij niet aan ,daarom zijn politiek Dhimmi gedrag ,de bruintjes zullen bij de volgende verkiezing massaal achter abu Jah-Jah aanhollen en dat zal de partij worden die in Borgerhout de lakens zal uitdelen en de poen verdelen samen met groen en de rode facho’s !!

  6. Walgelijke degoutante, verraderlijke hond. Onze politie wordt aangevallen en hij durft de politie en de burgemeester te verwijten? Waarom pikken wij dat dit zelfs een politieke partij is? Slaag zijn tanden eruit en zeg dat het zijn schuld is omdat hij geen hand heeft uitgestoken en of die dialoog wilt beginnen. We moeten het soort anti-Blanke demagogen als Kris Peeters met de grond gelijk maken. Het soort belediging en goedkoop trappen dat deze schurftige beesten toe in staat zijn. Kapotmaken.

Comments are closed.