Hongaars premier Orbán heeft in een interview gewaarschuwd voor “etnisch-culturele vermenging” en “ontchristianisering” in Europa. West-Europa dreigt volgens hem ten onder te gaan aan “culturele zelfmoord” en dus ziet hij Oost-Europa als de toekomst van Europa.

Hongarije staat bekend om haar consequente beleid inzake vluchtelingenopname. In een interview met de Duitse krant ‘Die Welt’ beargumenteerde Victor Orbán, premier van Hongarije, waarom hij achter een streng migratiebeleid staat.

“Gemoslimiseerd Europa”

Hij waarschuwt voor een “etnisch-culturele vermenging” in Europa die uiteindelijk de ondergang zal betekenen voor rijke maar zwakke landen zoals Nederland en Duitsland. Volgens Orbán plegen deze West-Europese landen “culturele zelfmoord” door het opgeven van westerse waardes en tradities. Er zal gevochten moeten worden tegen “Brusselse bureaucraten” en het “maffianetwerk van Soros”. Anders eindigen we met een “gemoslimiseerd Europa”

Orbán ziet Midden-en Oost-Europa dan ook als de toekomst van Europa. De Visegrad-landen (Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije) spelen een cruciale rol bij “het tegengaan van de ontchristianisering van Europa”. Een nauwe samenwerking is dus ook van uitermate groot belang volgens Orbán. “De samenwerking tussen deze landen is van onschatbare waarde, het gaat hier om iets heel groots. Het is niet zonder reden dat Hongarije zich zo verzet tegen de binnenkomst van (islamitische) migranten. Ze integreren simpelweg niet. Is er ook maar één land waar dat wel is gelukt?”

 

“De vraag voor de komende tientallen jaren is, of Hongarije het land der Hongaren blijft. Duitsland het land der Duitsers, Frankrijk het land der Fransen en Italië het land der Italianen”

Volgend jaar vinden er in Hongarije parlementsverkiezingen plaats en de rechtse partij van Orbán lijkt volgens de peilingen alweer uitstekend te scoren. Zijn partij krijgt evenwel te maken met concurrentie uit onverwachte hoek. Lajos Simicska, vriend van Orbán en mede-oprichter van diens partij, dreigt een gevaarlijke belager te worden met diens extreem-rechtse partij ‘Jobbik’. Ondanks het strenge migratiebeleid van Orbán zouden veel Hongaren het beleid toch nog te gematigd vinden.

6 REACTIES

 1. Hij heeft wel gelijk, maar hoe lang houd hij dat vol.
  Als de EU achter je broek aan blijft zitten en sancties gaat uitdelen, die ten nadele van jou land uitvallen.
  Engeland is ook al stil aan het inbinden wat betreft de Brexit.
  Er is maar een goede oplossing dat EU spook zo snel mogelijk verlaten , en met alle EU landen een vuist maken om dat spook uit te bannen.

 2. Ik ben geen specialist op het vlak van Hongarije. Maar ik heb al door mensen die het land kennen horen zeggen dat Orban vele zaken goed heeft aangepakt.

  Als ik me niet vergis was er een tijdje geleden een interview op café weltschmerz tussen
  Laszlo Maracz en Karel Van Wolferen. Hongarije kwam daar ter sprake en wat me voor de zoveelste keer duidelijk is geworden dan is het dat er in onze mainstream media bullshitverkopers zijn van de elite.

 3. De geschiedenis zal deze man gelijk geven. De dhimmi’s hier te lande in de MSM en de politiek-correcte kerk zijn onze ondergang.

 4. het merendeel der EU burgers wil de unie verlaten. voor de zakkenvullers die brussel en de andere parlementen bevolken geldt het spreekwoord:,, omwille van de smeer……ze denken aan de macht te kunnen blijven in een overwegend moslimland, . koop maar al een boerka voor madame , en uw flesje wijn en speenvarkentje een vage herinnering aan de goeie ouwe tijd zonder moslims

 5. Dat zegt ook Trevor Philips, voormalig voorzitter van het Britse Unia:

  “….Zelfs voor Trevor Phillips kwamen die cijfers als een verrassing. ‘Ik heb lange tijd geloofd dat moslims, zoals eerdere migranten, geleidelijk hun voorouderlijke gewoonten zouden opgeven, hun culturele en religieuze bagage zouden uitdunnen, en opgaan in het diverse Britse landschap. Ik had beter moeten weten. […] Some of my journalist friends imagine that, with time, the Muslims will grow out of it. They won’t. Sommige van mijn vrienden-journalisten beelden zich in dat, na verloop, moslims dit alles zullen ontgroeien. Dat zullen ze niet. ….”

  (Trevor Phillips is een zwarte man, geboren in Londen als zoon van ouders afkomstig uit Brits-Guyana. In het bewuste artikel levert Phillips commentaar bij een enquête die het onderzoeksbureau ICM Unlimited verrichtte in opdracht van Channel 4. Onderwerp: wat denken Britse moslims nu echt? )

  wat-denken-moslims-nu-echt
  http://doorbraak.be/nl/nieuws/wat-denken-moslims-nu-echt

  Raar toch dat we onze eigen Belgische Unia daarover niet over horen kwekken…

Comments are closed.