Noord-Korea heeft omstreeks 16u45 een raket gelanceerd die in “economische wateren”, nabij de Japanse kust, geland zou zijn. Het is de zoveelste onaangekondigde rakettest van de Noord-Koreanen. 

Eerder vandaag kondigde Japan een nieuwe lading economische sancties aan jegens Noord-Korea. Op die manier wil het het Noord-Koreaanse regime denucleariseren. Sinds de troonopvolging van Kim Jong-un heeft Noord-Korea haar nucleaire programma immers fors opgedreven.

Denuclearisatie

“Het is belangrijk om de druk op Noord-Korea te verhogen zodat het land zich op denuclearisatie oriënteert”, verklaarde de Japanse minister van Buitenlandse Zaken Fumio Kishida. “We gaan Pyongyang in de juiste richting duwen om dit probleem op te lossen.” Nog geen dag later vuurt Noord-Korea een nieuwe raket af die landt voor de Japanse kust. De Japanse premier heeft de veiligheidsraad bijeengeroepen om eventuele maatregelen te bespreken. De Japanse kabinetschef zegt dat Japan de Noord-Koreaanse provocaties niet kan blijven tolereren.

De Verenigde Staten zouden in het bezit zijn geweest van informatie die erop wees dat Noord-Korea een nieuwe rakettest plande uit te voeren op 27 juli, de verjaardag van de Koreaanse wapenstilstand. De spanningen omtrent Noord-Korea lopen nu al enkele maanden hoog op. Enkele weken geleden lanceerde de Noord-Koreanen een ICBM (intercontinental ballistic missile), een raket die continenten kan overbruggen. Donald Trump kondigde vervolgens aan dat hij de asociale en gevaarlijke houding van Noord-Korea nu meer dan beu was en riep alle naties op om streng op te treden. Indien Noord-Korea haar gedrag niet wijzigt zouden er “enkele serieuze maatregelen” moeten volgen.

Gisteren nog kondigde Noord-Korea aan dat het indien nodig de nucleaire hamer zou boven hamer zou bovenhalen om de Verenigde Staten in het hart te raken. “Als de VS het zouden aandurven om nog maar het kleinste teken te geven om onze opperste leider weg te halen, dan zullen we hen treffen met een genadeloze slag met onze krachtige nucleaire hamer, gewet en gehard door de tijd heen”, aldus een woordvoerder van het Noord-Koreaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

1 REACTIE

  1. Wie doet ons wat? De zogenaamde wereldleiders elke keer in hun hemd gezet door een sluw regime, dat het verdeel en heers perfect in de vingers heeft. Je hoeft geen wereldmacht te zijn om wereldmachten te kunnen manipuleren.

Comments are closed.