In het licht van anti-terreuronderzoek zijn gisterennacht in Brussel nieuwe huiszoekingen uitgevoerd. Tijdens zes verschillende invallen werden vier verdachten opgepakt voor verhoor en werden wapencaches gevonden.

Tijdens huiszoekingen in de Brusselse gemeente van Anderlecht zijn wapenvoorraden gevonden. Het gaat onder meer om automatische wapens van het type Kalasjnikov. Vier personen zijn meegenomen voor verhoor.

Garageboxen en huizen

De politie viel vier huizen binnen en onderzocht twee garageboxen. De wapens die zijn gevonden zijn in beslag genomen. De onderzoeksrechter moet in de komende uren gaan beslissen of de verdachten verder aangehouden of vrijgelaten worden.

Sinds de aanslagen in Parijs in 2015 en in Brussel op 22 maart 2016 zijn in Brussel – waarbij Molenbeek sterk geviseerd werd – en ook Vlaams-Brabant regelmatig huiszoekingen en invallen georganiseerd door de veiligheidsdiensten. Echter, het parket laat weten dat deze recente huiszoekingen kaderen in een nieuw onderzoek, los van de de Parijs- en Brusselaanslagen van 2015 en 2016. Ook de gefaalde bomaanslag in Brussel-centraal op de avond van afgelopen 20 juni zou niet verder onderzocht worden met deze nieuwe invallen in Anderlecht.

1 REACTIE