Duitsland “furieus” na mesaanslag op 2 Duitse vrouwen in Egypte

7
2496

De Duitse regering van bondskanselier Angela Merkel is “ontzet en furieus”. Dit na een fatale mesaanval op twee Duitse vrouwen in de Egyptische badplaats van Hurghada aan de Rode Zee. De twee vrouwen lieten daarbij het leven.

Vrijdag werden twee Duitse toeristen fataal neergestoken door een man nabij een populaire Egyptische badplaats aan de Rode Zee. Vier anderen raakten daarbij gewond. Getuigen en vertegenwoordigers van de veiligheidsdiensten verkondigen dat de man met opzet buitenlanders zou geviseerd hebben.

Eerste aanslag op toeristen in Egypte sinds jaar

Het was de eerste grote aanslag op buitenlandse toeristen sinds een gelijkaardige aanval op een resort iets meer dan een jaar geleden, ook in Hurghada. De aanval komt er na pogingen van Egypte om haar diplomatiek en toeristisch imago te verbeteren onder het militaire bestuur van generaal Abdul Fatah al-Sisi.

De dader zou over een muur gesprongen zijn die het resort afschermde en gezwommen zijn naar het strand in kwestie. “Hij was op zoek naar buitenlanders en wou geen Egyptenaren”, zei een personeelslid van het getroffen ‘Zahabia Hotel’. De veiligheidsdiensten konden een verdachte arresteren.

Een woordvoerder van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat “we nu zekerheid hebben dat twee Duitse vrouwen werden vermoord tijdens de aanval in Hurghada”. En nog: “Op basis van wat we [nu] weten was het incident een opzettelijke aanval op buitenlandse toeristen – een bijzonder gemene en criminele handeling dat ons triest, ontzet en furieus achterlaat.”

Islamistisch extremisme

De Egyptische overheid is druk in de weer met het bekampen van islamistische rebellen in de Sinaï-woestijn. Dat is het schiereiland dat Egypte en Israël verbindt. Ook terreurgroep IS is betrokken bij de militaire opstand tegen de Egyptische staat.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Afgelopen maanden werd Egypte nog opgeschrikt door verschillende IS-aanslagen op koptische christenen waarbij tientallen doden vielen. De kopten – die 7 à 8 miljoen gelovigen tellen in Egypte – zijn de oudste geloofsgemeenschap van Egypte, belijden een Oosterse variant van het christelijke geloof en bevinden zich onder toenemende druk.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

7 REACTIES

    • Wanneer houden wij eens op, met dit alles te pikken? Zijn wij nu zo achterlijk om vakantie te vieren in die achterlijke moslimlanden? En Mutti Merkel maar kraaien, en ondertussen blijft zij maar binnenhalen!

  1. Ik snap het nog altijd niet goed wat Europeanen er verloren hebben. Ik ben er zelf eenmaal geweest , in 2004, en ik kan iedereen rustig verzekeren dat er eigenlijk geen zak te beleven valt. Overdag te warm om buiten te komen. En als je dan buitenkomt wordt je begeleid door militairen om je een beetje afzijdig te houden van de plaatselijke bevolking. Nog nooit in mijn leven zo’ n klootjesvolk ontmoet. Drammerig, opdringerig,intimiderend en bovenal oliedom.Sindsdien voor mij geen vakanties meer in moslimlanden .

  2. Duitsland furieus? Met het “Wir schaffen das” nodigt men mensen uit met dezelfde ideologische achtergrond. En nu woedend zijn? Komaan zeg. Duitsland zou beter deze aanslag relativeren en zeggen dat dit de actie is van een verwarde enkeling. Dat zou ten minste consequent zijn met de houding in eigen land. Of beter, ze zouden het kunnen doodzwijgen, zoals ze in Duitsland gewend zijn.

    • Hak- en Steekpret voor het geloof van de vrede is, zodra je voet op Duitse bodem zet, niets meer dan een motoriekspel met een ruige afloop.

  3. Normaal gezien zouden ze elke achterlijke zot(tin) die zijn/haar geld gaat spenderen in een van die iSSlamitische mesthooplanden best onmiddellijk de strot oversnijden , dan zou de rest het misschien leren en daar weg blijven.

  4. Het is heel jammer, maar mij is net hetzelfde overkomen in Marokko in 1994. Mijn echtgenote en ik gingen er in een open geest, om de cultuur te leren kennen…aldus de intentie. We hadden zelfs opzettelijk geboekt in kleinere hotels die als “typisch, doordrongen van de lokale cultuur” werden omschreven. Wat een desillusie, wat een ontnuchtering. Deze reis is de enige waar ik opgelucht was me weer neer te ploffen in de vlieger na 14 dagen. Maar in al die reismagazines (sorry hiervoor, maar veelal in “vrouweboekskes”) is Marrakech nog altijd het Mekka van ervaringen, geur en kleur. Tot je er bent en normaal probeert rond te lopen. En naar t schijnt is het er alleen maar slechter op geworden. PS/ alhoewel niet te vergelijken, was Turkije – voor ons althans – toch een gans andere belevenis

Comments are closed.