Burgerinitiatief stopt want N-VA wil ook park van Laken openstellen

2
3803

Na de sp.a, Groen en Open Vld pleit nu ook de N-VA voor het openstellen van het park van Laken, dat voorlopig een exclusief koninklijk domein is. Brussels Parlementslid Cieltje van Achter (N-VA) en Kamerlid Peter Buysrogge (N-VA) hebben een wetsvoorstel opgesteld en willen het federaal parlement bij de zaak betrekken. Echter, burgerinitiatief ‘Picnic The Royal Park’, dat al sinds vorig jaar pleit voor het openstellen van het park van Laken, liet weten haar werking stop te zetten. Dit omdat men niet geassocieerd wil worden met een partij die “de gelijkheid onder burgers zou bedreigen”.

Het idee om het park open te stellen voor het publiek is verre van nieuw. Tien jaar geleden al kwamen de Vlaamse liberalen Els Ampe en Sven Gatz ermee op de proppen. Meer recentelijk in 2012 volgden de socialisten hun voorbeeld. Zonder succes echter, want toenmalig koning Albert II gaf toen niet toe. De Groenen dienden begin dit jaar nog een resolutie in, in het Brussels parlement. Nu voegt de N-VA zich dus als vierde pleiter in de rij om de poort te openen voor het publiek.

Voorstel N-VA

“Het maakt een mooie verdeling van zestig hectaren voor de koning, zo kan hij nog altijd joggen, de hond uitlaten en met de kinderen spelen, en 126 hectaren voor de Brusselaars”, aldus van Achter over het wetsvoorstel van de N-VA. De beslissing om het park van ongeveer 180 hectaren al dan niet open te stellen, zal vallen door middel van een resolutie in het Brussels parlement en het wetsvoorstel in het federaal parlement.

Buysrogge wil de eigenaars van het hele domein aanspreken en overtuigen. “En dat is niet de Koning, neen, de Staat is eigenaar van het domein en stelt de tuinen ter beschikking van de vorst. Het beheer is in handen van de Koninklijke Schenking en de Regie der Gebouwen, allebei staatsinstellingen”. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), die belast is met de Regie der Gebouwen, heeft dus vandaag al de sleutels in handen om de poort van het park te openen.

Medeoprichter van burgerinitiatief ‘Picnic The Royal Park’ Gerben Van den Abbeele verklaarde aan BRUZZ echter over het engagement van de N-VA: “Als de N-VA zich hierachter schaart, stoppen wij ermee. Dit gaat over gelijkheid van alle burgers en naar mijn mening bedreigt de N-VA die gelijkheid juist”. De beweging houdt als gevolg op met actie voeren, want ze wil niet met de N-VA geassocieerd worden.

Opvallend detail: de burgerorganisatie stelde al twee maal haar activiteit uit: Eens omdat er “te weinig organisatoren” waren en een tweede keer omdat er te weinig politieke belangstelling was. De derde keer is nu volledig afstel geworden want de politieke belangstelling die de organisatie wou, was klaarblijkelijk vanwege de ‘verkeerde’ partij.

2 REACTIES

  1. …vrees dat Gerben Van den Abbeele een beetje van de wereld is. het EHRM bijvoorbeeld heeft geen enkel probleem met 6 dagen voorlopig hechtenis. Is Gerben Van den Abbeele een anti-democraat?

    De trado partijen hebben in het verleden – zonder piepje van links – de grondwet meermaasverkracht. Ik kan met niet herinneren dat Gerben Van den Abbeele veel geprutteld heeft. Ook niet toen spa voor 48 u stemde om de aanhoudingstermijn te verlengen mbv een illegaal truukje. Maar kom, geen erg, het parlement stemt na de kiezinge dat alles vergeven en vergeten is. Toch nuttig om te onthouden. Alle macht van het volk, toch? Dus ook het Vlaamse volk, mijnheer Gerben Van den Abbeele?

    Trado partijen hebben meermaals in het verleden de pers al roepend en tierend tot de orde geroepen. Meer nog, ze zaten in de zak van de partijen. Nu ook nog in Walbanië. Waar is de peiling van de RTBF bijvoorbeeld toen het er zo dramatisch uitzag voor de PS. Geen peiling te vinden…. En geen piepje van Gerben Van den Abbeele.
    Zal ik doorgaan?

  2. Gerben VandenAbeele is zo een exponent van een linkse, politiek correcte agitator. Na het cordon rond het VB, nu nog een rond de NVA, en nog een paar andere en straks worden we geregeerd, uitsluitend door partijen die in een of ander niet politiek correct cordon zitten. Mij niet gelaten. Vergeet niet dat het politiek correct zijn in het Duitsland van de jaren dertig van vorige eeuw een andere invulling had dan thans. Een heel andere. Om maar te zeggen dat onze luidruchtige poco’s misschien helemaal niet meer politiek correct zullen zijn binnen een paar jaren. Nu zijn ze al gewoon niet correct, straks ook niet meer politiek. Laat het ons hopen.