Militairen hebben een man tegengehouden in een winkelcentrum van Antwerpen nadat verdacht gedrag werd gemeld door omstaanders. De verdachte bleek een bijl bij zich te hebben. Dat brengen een Facebookpagina van Belgische militairen en generaal Marc Thys. Inmiddels is de man reeds vrijgelaten na een verhoor. Hij zou de bijl gekocht hebben als rekwisiet voor een fotosessie als houthakker.

Belgische soldaten hebben vandaag een verdachte met een bijl tegengehouden. Dit in de het winkelcentrum ‘Stadsfeestzaal’ aan de Antwerpse Meir. Op Twitter heeft de commandant van de Belgische landcomponent, generaal Marc Thys, de betrokken soldaten inmiddels gefeliciteerd: “Good job!”.

Ongerust koppel

De militairen werden ingelicht door een bezorgd koppel dat de verdachte had zien wandelen in de richting van de Meir, een populaire winkelstraat. Nadat de militaire patrouille de verdachte tot stilstand had gebracht en van de bijl had ontdaan zijn agenten ter plaatse gekomen om de verdachte te arresteren.

De Facebookpagina meldt dat alles is verlopen volgens de inzetvoorwaarden, dat wil zeggen volgens het mandaat dat de jobs en bevoegdheden van soldaten en agenten scheidt.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Vorige maand werd het station Brussel-Centraal nog ontruimd nadat een man zichzelf had proberen opblazen met een slecht werkend explosief. Militairen konden toen erger voorkomen door de moslimterrorist uit te schakelen.

UPDATE 16/07/’17 – 23u56: De verdachte die werd opgepakt had de bijl gekocht als een rekwisiet voor een rol als houthakker voor een fotoshoot. Dat vertelt het parket in Antwerpen. De man mocht vrij gaan na een verhoor. “De man in kwestie bleek de bijl net aangekocht te hebben als rekwisiet voor een fotoshoot als boomhakker. Hij was op weg naar de Action-winkel om voor de shoot nog meer items te kopen”, zegt parketmagistraat Ken Witpas aan de Gazet Van Antwerpen.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

1 REACTIE

  1. Dit heeft meer weg van een vaudeville. Zover hebben we het gebracht. Je kan die militairen niets verwijten, maar de opendeurers en de aanbidders van conservatieve en fundamentalistische religies, die dergelijke toestanden laten ontstaan en faciliteren, wél.

Comments are closed.