De Israëlische ambassade in de Jordaanse hoofdstad Amman werd deze avond aangevallen. Bij de aanval raakte één Israëliër gewond en kwam de vermoedelijke dader om het leven.

De omgekomen Jordaniër is volgens Jordaanse media een 17-jarige jongeman. Hij is vermoedelijk diegene die de aanval uitvoerde en werd doodgeschoten.

Het Israëlische slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis met steekwonden in de borst.

De spanningen in Jordanië omtrent het Israëlisch-Palestijnse conflict lopen al enkele weken hoog op. In Jordanië wonen veel Palestijnen. De aanval zou mogelijks verband kunnen houden met hevige protesten tegen Israël van de afgelopen weken.

Deze protesten waren het gevolg van de detectiepoortjes die Israël plaatste op de Tempelberg in Jeruzalem. Duizenden mensen gingen in Amman de straat op. Er werd opgeroepen tot een jihad tegen de joodse staat.

Terreur

In juni kwamen bij een terroristische aanslag in de Jeruzalem 2 politieagenten om het leven. De daders werden kort daarna doodgeschoten door de politie.

Die aanslag vond plaats nabij de tempelberg, een heilige plaats voor zowel de joden als de moslims. De Tempelberg is gelegen in het oosten van Jeruzalem en is politiek een bijzonder gevoelige plek.

4 REACTIES

    • hoogstens vervelend natuurlijk is dat zij die denken dat Israel (daarmee bedoel k ‘verlichte geesten’ zoals Netanyahu & Avigdor Liebermann oa ) een voorpost is voor onze waarden vergeten dat het quasi openlijk terreur bewegingen zoals Al Nusra & co steunt in Syrië , gewonde jihadisten in Israelische ziekenhuizen oplapt en weer naar front stuurt

      • op dit punt heeft u gelijk, door hun steun aan de VS, (rusland dwarsbomen) begaan ze dezelfde fout als de VS destijds in Afghanistan.