Naar aanleiding van de sterke toename van georganiseerde misdaad in Stockholm werd een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat bijna 95% van de criminelen in Stockholm van buitenlandse origine is. 

De Zweedse hoofdstad Stockholm wordt de laatste jaren geteisterd door een schokgolf van criminaliteit. Expressen, een Zweedse krant, deed een uitgebreid onderzoek hiernaar en analyseerde de opvallende resultaten die het onderzoek aan het licht bracht.

94,5 procent allochtone achtergrond

Volgens de studie heeft maar liefst 94,5 procent van de mensen die betrokken zijn bij georganiseerde misdaad in Stockholm minstens 1 ouder van buitenlandse origine. Van zo’n 82 procent van de criminelen zijn beide ouders van allochtone afkomst. De landen die het sterkst vertegenwoordigd zijn in de criminele statistieken zijn Irak, Somalië, Syrië en Turkije. Vooral de sterke aanwezigheid van criminele bendes lijkt een groot probleem in Stockholm met maar liefst 552 schietpartijen gelinkt aan criminele bendes sinds januari 2011.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/881236269342367745

Criminoloog Jerzy Sarnecki zegt niet verbaasd te zijn over de resultaten van het onderzoek. In Zweden zijn er 61 gebieden die de politie definieert als ‘kwetsbaar’ en in deze gebieden is een hoge concentratie allochtonen te vinden. “In deze kwetsbare gebieden heersen de criminelen. Vroeger schoten ze in de benen om te intimideren, nu schieten ze in het hoofd om te doden”, aldus Linda Staaf, hoofd van de inlichtingendienst in de operationele eenheid nationale politie, op een persconferentie.

Over de oorzaken van deze opmerkelijke cijfers zijn de meningen verdeeld. Volgens Adam Marttinen, Zweeds politieker, leiden onverantwoordelijke hoeveelheden immigratie simpelweg tot criminaliteit. “De toegevingen van andere politieke partijen hieromtrent hebben georganiseerde criminele bendes verrijkt.” Volgens Manne Gerell, criminoloog en onderzoeker aan de universiteit van Malmö, kunnen deze opmerkelijke cijfers echter ook te wijten zijn aan structureel racisme binnen onze maatschappij. “Veel mensen afkomstig van andere landen komen terecht in achterstandswijken en voelen zich gediscrimineerd.”

Uit eerder onderzoek, uitgevoerd door het Zweedse Dagens Nyheter, bleek al dat 90 van 100 getoetste criminelen en verdachten van vuurwapengeweld in Zweden een migratieachtergrond hebben. Bij het overgrote merendeel hiervan gaat het ook om mannen met wortels in Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

13 REACTIES

 1. Soms rationaliseert men massamigratie op grond van het economische argument dat we migranten nu eenmaal nodig hebben om ‘de jobs in te vullen die Europeanen niet bereid zijn te doen’ – kennelijk heeft men het dan over de georganiseerde misdaad.

  • De migranten zorgen wel voor werk, veel werk zelfs. Bij de politie, het gerecht, de gevangenissen, het ocmw en de vuilkar die hun verloederde buurten moeten opruimen.

  • Geen nood: Kristof ‘Voddie’ Calvo zal wel verbinden. Hij bedoelde daarmee dat hij achteraf de wonden zal verbinden.
   Als hij het preventief zou bedoeld hebben is hij ofwel van kwade wil, ofwel is hij iemand een vod, toch?

  • De maskers van Amnesty vallen af. Zij willen massaal straatarm links kiesvee importeren. Met de bootladingen tegelijk.
   Amnestie houdt tegelijk de financieringskanalen voor haar import van armoede geheim.

   Ik stel voor om Amnesty massaal protestmails te sturen.

 2. Hoe blind kan men zijn? Het argument van racisme is toch zo doorzichtig van de linksmensen. Zijn eigen ondergang organiseren , je moet het maar kunnen ?

  • Voor de VRT is iedereen die op een rubberbootje gezeten heeft of duizenden kilometers gestrompeld heeft èn een donkere huidskleur heeft een “vluchteling”*.

   * Het kijkvee dat zij in gedachten hebben zou volgens ValiumRT niet in staat zijn om het onderscheid te maken tussen gelukzoekers, misdadigers en Conventie van Genève vluchtelingen.

 3. Kijk naar de Congolese Matongéwijk. Het is een van de armste delen van Brussel. Nochtans heerst er een aangename sfeer en is het er behoorlijk veilig. Waarom zijn de andere wijken dan zo onveilig? Simpel: de Congolezen kregen door het missieverleden een christelijke cultuur. Ze zijn opgevoed met naastenliefde en verdraagzaamheid.

  • En die negerbenden die Brussel onveilig maken en op elkaars bakkes toeken komen die dan misschien uit Achterzoeloeland ?

 4. Neem het de mensen eens kwalijk dat zij betere omstandigheden willen dan waarin zij zitten. Dat is normaal. Dit gezegd hebbende, ben ik tóch voorstander dat migranten hun eigen land opbouwen want de cultuur, normen en waarden en manier van doen die dit land en economie hebben opgebouwd zijn de “vluchtelingen” niet gewoon. Maar blijkbaar konden zij hun land niet opbouwen. Moeten we deze mensen dan maar aan hun lot overlaten ? Of moeten wij ze sturen in hun eigen land en omstandigheden ? Dat laatste gaat niet lukken, want mensen wíllen en kúnnen het leven zelf doen als zij in “hun eigen wereld” leven. En dat is overal waar ze zich een tijdje bevinden en gesetteld hebben. Daarom denken veel mensen integreren op oprotten”, want het was niet hún cultuur die levensvatbaar bleek. Maar de mens; het leven past zich aan.
  Het alert blijven op de ontwikkelingen en gevolgen van de migratie blijft belangrijk. En dat gebeurt natuurlijk ook. Want Nederland is een land waar je wat moet doen en dijken moest bouwen wilde je blijven bestaan. Dat is onze cultuur. Of dit uiteindelijk ook gebeuren zal; de verzorgingsstaat houdbaar blijft en er geen situatie als in bijvoorbeeld het midden oosten zal ontstaan met repressieve regimes en zo niet goed functionerende samenlevingen zal de tijd ons leren. Maar dan moet het economisch wel goed blijven gaan want uiteindelijk zal de mens altijd voor zijn eigen leven kiezen en minder delen als hij minder heeft. Toch moeten we blijven geloven in een goed verloop van het leven. Want anders stopt het samenleven nu al en dat is tóch nodig voor de menselijke samenleving. Dat we het sámen doen.

Comments are closed.