Steeds vaker duiken berichten op over misdaden met extreem geweld, waaronder brutale verkrachtingen. “De burger moet het recht krijgen om zichzelf te verdedigen”, vinden de Vlaams Belang Jongeren. Onder de titel ‘legaliseer het’ start de jongerenafdeling van het Vlaams Belang een opvallende t-shirtcampagne om hun eis voor de legalisering van pepperspray in de verf te zetten.

Eergisteren nog vond in Oostende een groepsverkrachting plaats van een meisje van 18 jaar, waarbij de volgens ooggetuigen daders “van vreemde origine” haar vriendje verplichtten toe te kijken.

In België hebben burgers geen enkele legale mogelijkheid om zich te verdedigen, terwijl het ook voor de politie bij dergelijke incidenten gewoonlijk onmogelijk is tijdig in te grijpen”, zegt VBJ-voorzitter Bart Claes. “Daardoor zijn jonge meisjes praktisch hulpeloze prooien wanneer ze in dergelijke situaties belanden.

Legaliseer het

Claes pleit dan ook voor de legalisering van pepperspray: “In Duitsland en Frankrijk is pepperspray legaal verkrijgbaar, waarom zou dat in Vlaanderen niet kunnen? Haar inwoners beschermen is de eerste en belangrijkste taak van een overheid, maar België lijkt vooral de daders te beschermen.” Hoewel pepperspray geen blijvend letsel veroorzaakt, is het in België vooralsnog verboden.

Om hun eis extra in de kijker te zetten hebben de jongeren ‘legaliseer het’-t-shirts ontworpen en zal er nog een actie in Oostende volgen.

3 REACTIES

    • Waarom zou de mens die aangevallen/overvallen, verkracht en of vermoord wordt zelfverdedigingswapens moeten gebruiken die geen blijvende letsels veroorzaken?
      De bedoeling is toch van de aanvaller zo snel en zo efficiënt mogelijk buiten gevecht te stellen? Wanneer die daarbij omkomt zijn dat toch de risico’s van zijn vak?