Thierry Baudet, de voorzitter van de Nederlandse partij Forum voor Democratie was te gast in De Afspraak. Bij aanvang van het programma zei Baudet meteen dat hij de intro van presentator Bart Schols “oneerlijk en flauw” vond. 

In het actualiteitsprogramma ‘De Afspraak’ op Canvas worden steeds vier gasten uitgenodigd om het te hebben over enkele kwesties. Deze avond waren dat Peter Vandenbempt, Hendrik Bogaert (CD&V), Heleen Debruyne en Thierry Baudet. Die laatste kwam als voorzitter van Forum voor Democratie (FvD) praten over de Nederlandse politiek.

Baudet is met zijn FvD in sneltempo een bekende Nederlander geworden. Zijn partij haalde meteen twee zetels bij de afgelopen verkiezingen en is niet te weren uit de Nederlandse media. Forum voor Democratie heeft een eerder rechts discours en wil het ‘partijkartel’ ofte de traditionele partijen in Nederland doorbreken.

De intro waarmee presentator Bart Schols Thierry Baudet voorstelde ging als volgt: “Thierry Baudet is overgekomen uit Nederland. Hij zit daar sinds kort in het parlement en wil nog altijd af van de Europese Unie en van de Nederlandse migratiepolitiek. Beleefder dan Geert Wilders maar een stuk gevaarlijker. Zo noemen sommige Nederlanders hem. Meneer Baudet vindt trouwens ook dat vrouwen minder ambitie hebben in het algemeen dan mannen.”

Dat laatste viel bij Thierry Baudet duidelijk niet in goede aarde: “Ik wil toch meteen met de deur in huis vallen want de intro die u mij gaf was oneerlijk en flauw. Ik hoop niet dat de kijkers nu meteen het verkeerde beeld krijgen. Zo zegt u ‘Baudet vindt ook dat vrouwen minder ambitie hebben’, dat is niet waar, dat heb ik ook nooit gezegd. Waar het over ging was topposities in het bedrijfsleven. Wat ik toen heb gezegd is dat je ziet dat heel veel vrouwen er voor kiezen om part-time te gaan werken. Of ze dat wel of niet moeten doen, daar heb ik helemaal niets over gezegd.”

Een duidelijk verraste Schols probeerde de Nederlandse politicus te onderbreken, maar Baudet vervolgde zijn betoog: “Ik vind het dus framing en kwalijk. Dat is iets waar we het met FvD vaak over hebben. Dat de media hun rol niet goed spelen. Jullie moeten neutraal iemand introduceren en niet meteen een kleur geven aan het gesprek.”

Het gesprek draaide rond eerdere uitspraken van Baudet waarin hij het heeft over professionele keuzes van vrouwen en mannen.

6 REACTIES

    • Onze Vlaamse politici zouden zich tegenover dergelijke journalisten-inquisiteurs (een tautologie) even assertief moeten opstellen als deze Nederlander hier deed: hen onmiddellijk confronteren met hun manipulatieve onwaarheden. De brutaliteit mag eindelijk eens van kamp veranderen.

  1. TERECHT ! De xenofiele PoCo-propaganda en continue DESinformatie van de sossenrode PoCo-propagandatoeter S.R.T. is stuitend en dat nog wel met overwegend belastingsgeld van de door het PoCo-Systeem stelselmatig autochtonofoob gediscrimineerde ethnische meerderheid !

  2. Tijdens deze uitzending benadrukt hij ook het belang van gelijkere wetten tussen m/v aangaande ouderschapsverlof, iets wat – i.t.t. de zogenaade patriarchale samenleving waarin we zouden leven – tot daadwerkelijke ongelijke arbeidsuitval zorgt. Dat soort wetten creëren (of in ieder geval versterken) het daadwerkelijke idee dat de vrouw verzorgt en de man werkt (iets wat op zich geen onlogische taakverdeling is gezien de biologische achtergronden).

    Je kunt – zeker gezien de meer empathische biologische achtergrond vd vrouw – niet blind stellen dat ze er niet zelf voor kiezen om de kinderen te verzorgen. Zeker niet wanneer je hen gelijke kansen geeft op de arbeidsmarkt (met gelijke wetgeving – en dus geen voorkeurspositie voor een bepaald geslacht)