Persbureau AFP meldt dat de politie aan de Notre-Dame in Parijs een man heeft neergeschoten, nadat die een agent aanviel met een hamer. Het incident deed zich vandaag voor om 16u15. De kathedraal werd afgesloten en versterking werd gestuurd. Ondanks eerdere berichten van getuigen, zou de dader nog in leven zijn.

De Franse krant Le Monde meldt dat de motieven van de dader niet gekend zijn, maar dat het parket een terrorismedossier heeft geopend. De dader zou in de borstkas geraakt zijn. Binnen in de kerk zou iedereen veilig gebleven zijn. Intussen duiken ook beelden op van een man die voor de kathedraal op de grond ligt. Allicht gaat het om de neergeschoten dader. De politie van Parijs meldt dat de situatie onder controle is. Balans: een lichtgewonde politie-agent en de dader van de aanslag afgevoerd naar het ziekenhuis.

Islamistische aanslag?

Tijdens deze ramadan, de islamitische vastenperiode, zijn islamistische aanslagen tegen ‘ongelovigen’ schering en inslag. De manier waarop de aanslag werd gepleegd, alsook het doelwit, doen denken aan eerdere aanslagen. IS, Islamitische Staat, riep in haar propaganda uitdrukkelijk op om tijdens deze ramadan aanslagen te plegen, maar om de werkelijke motieven te kennen, is het echter wachten op getuigen en verklaringen van dader en politie.