Het station Brussel-Centraal is deze avond ontruimd nadat er zich een ‘kleine’ explosie voordeed. Volgens de NMBS zou een waakzame militair het vuur hebben geopend op een man bij wie er draden uit zijn kledij kwamen. Volgens de Brusselse politie is er een grote perimeter ingesteld. 

Deze avond werd het station Brussel-Centraal opgeschikt door de explosie van een reiskoffer. De eigenaar van de koffer werd – nadat hij “Allahu akbar” riep -, neergeschoten door een militair. Of hij hierbij om het leven is gekomen is vooralsnog niet duidelijk. Noch bij de ontploffing, noch bij de actie van de militair zouden slachtoffers te betreuren vallen volgens Het Laatste Nieuws. De politie meldt dat zij de situatie onder controle heeft.

Wat zijn de vermoedelijke gebeurtenissen?

In het centraal station van Brussel werd er een koffer tot ontploffing gebracht. Ondanks dat er verschillende omstanders waren, raakte er niemand gewond. Verschillende getuigen hoorde de eigenaar van de koffer naar de sporen afdalen en “Allahu akbar” roepen voor de ontploffing.

De militairen echter, waren snel ter plaatse en neutraliseerde de man door hem neer te schieten. Of hij het overleefde, daarover bestaat nog geen duidelijkheid. Na de neutralisering van de man, werd het station in allerijl ontruimd. Op dit moment zijn politieagenten en militairen nog massaal ter plaatse.

Jambon: “We volgen situatie op de voet op”

Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) reageerde al op Twitter op de vermoedelijke aanslag. Hij gaf aan de situatie op de voet te volgen met het crisiscenter. Matthias Diependaele, de N-VA-fractieleider in het Vlaams Parlement, was ook in de buurt. Aan De Standaard liet hij weten dat hij zijn trein wou nemen maar dat plots “heel wat mensen […] al huilend Brussel-Centraal [kwamen] uitgelopen. De politie, brandweer en militairen kwamen massaal ter plaatse.“, volgens Diependaele.

ADVERTENTIE