Voor de zoveelste maal hebben allochtone jongeren een bus van De Lijn bekogeld met stenen. Het wordt schering en inslag in de Vierwindenstraat in Sint-Jans-Molenbeek. Dit is de straat waar Salah Abdeslam vorig jaar werd opgepakt. Op enkele maanden tijd werden op die manier al tien bussen van De Lijn vernield.

De Lijn greep in bij een vorig incident en stuurde controleurs naar de plaats van het voorval. De voorruit van de bestelwagen van de controleurs werd toen ook ingegooid.

In overleg met de vakbonden kwam de directie tot een akkoord over de aanpak van de onveilige situatie voor bussen in de Molenbeekse Vierwindenstraat. De trajecten van de bussen zullen in de nabije toekomst worden aangepast om de straat te ontwijken waar terrorist Salah Abdeslam geruime tijd vertoefde. De buschauffeurs van de lijnen 126, 127 en 128 zijn niet te spreken over de situatie. “We worden zowel door de directie als door de politie aan ons lot overgelaten. Tegenwoordig mogen we al blij zijn als we heelhuids opnieuw onze stelplaats bereiken“, getuigen de chauffeurs aan Het Laatste Nieuws.

Omleiding

Al een klein jaar lang rijden bussen van De Lijn door de Vierwindenstraat. Dit door een omleiding als gevolg van de werken aan de trambedding aan de Ninoofsepoort. De nieuwe maatregel zal dus een omleiding van een omleiding zijn. Of er structurele maatregelen genomen worden tegen de stenengooiers is niet bekend.

Molenbeek heeft een ietwat kwalijke reputatie door haar samenlevingsproblemen, kernen van radicaal islamisme en (zware) criminaliteit. Zo was de Brusselse gemeente de afgelopen jaren in de aandacht van de wereld door de medeplichtigheid van bewoners aan de terreurdaden in Parijs, Zaventem en Brussel. Sommige buitenlandse kranten gingen zelfs zo ver om Molenbeek de “Jihadi-hoofdstad van Europa” te noemen. In nasleep van de aanslagen in Parijs in november 2015 zei Binnenlandminister Jan Jambon (N-VA) toen dat hij “Molenbeek [ging] opkuisen”, waarop heel wat huiszoekingen volgden.

9 REACTIES

  1. Lik op stuk ! Zero tolerance. Alle schade verhalen op de ouders, en terug naar het land van herkomst. Zonder pardon. Ze zijn nu met 7 %, wat wordt dat wanneer ze blijven kweken zoals nu op onze kosten met 30 % zullen zijn ? Het wordt hoogtijd dat moslims, die het nog goed menen met de maatschappij, die hen veel meer kansen geeft dan ze ooit zouden hebben gekregen dan in eender welk ander moslimland eens duidelijk stelling nemen en zich aan de kant scharen van onze manier van leven. Maar ik vrees dat ik mij bezondig aan wishful thinking.

  2. “Jongeren”(ge weet wel), uit welk bevolkingssegment stammen zij dan wel ? Iemand enig idee ? Ik wel en tal van autochtonen eveneens. De losgeslagen “jongeren”(ge weet wel) zijn de bittere “bloemen” van de destijds door mei-68-fossielen gezaaide multiflauwekulturele distels der politiek-correcte vermeende “verdraagzaamheid”, al stond er objectief-correct “PERMISSIVITEITSZAAD” op de zaaddoos vermeld.