Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (sp.a) lanceerde een voorstel om agentes een hoofddoek te laten dragen tijdens de uitoefening van hun functie. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) diende de sp.a’er van repliek met enkele foto’s van vrouwelijke agentes in Marokko en Turkije. 

Volgens Hans Bonte is de representativiteit van het politiekorps van het grootste belang in de strijd tegen radicalisering. Hij ziet daarom geen probleem in het toelaten van de hoofddoek bij de politie. Dat verklaarde hij in een gesprek met duidingsprogramma ‘Terzake’.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken is het duidelijk niet eens met de socialistische politicus. Op zijn Facebook-pagina plaatste Francken twee foto’s van vrouwelijke agenten uit Marokko en Turkije. De vrouwelijke agenten dragen geen hoofddoek.

Zo zien vrouwelijke agenten er in Marokko en Turkije uit, beste Hans Bonte.Deel als je vindt dat politieagenten met hoofddoek ook bij ons NIET thuishoren.Met Jan Jambon

Publiée par Theo Francken sur jeudi 18 mai 2017

“Deel als je vindt dat politieagenten met een hoofddoek ook bij ons NIET thuishoren”, schrijft Francken aan zijn 77.600 Facebook-volgers. De Facebook-post ging al snel viraal en op een halve dag werd hij al bijna 7.000 keer gedeeld.

Francken nuanceerde de foto van de Turkse politieagentes in de commentarensectie. “In Turkije mogen vrouwelijke politieagenten vanaf 27/08/2016 een hoofddoek dragen. Na de vermeende coup heeft Erdogan dat ingevoerd. Tot grote ergernis van veel Turkse dames. Holt Bonte Erdogan achterna?”, aldus Francken.