Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (sp.a) lanceerde een voorstel om agentes een hoofddoek te laten dragen tijdens de uitoefening van hun functie. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) diende de sp.a’er van repliek met enkele foto’s van vrouwelijke agentes in Marokko en Turkije. 

Volgens Hans Bonte is de representativiteit van het politiekorps van het grootste belang in de strijd tegen radicalisering. Hij ziet daarom geen probleem in het toelaten van de hoofddoek bij de politie. Dat verklaarde hij in een gesprek met duidingsprogramma ‘Terzake’.

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken is het duidelijk niet eens met de socialistische politicus. Op zijn Facebook-pagina plaatste Francken twee foto’s van vrouwelijke agenten uit Marokko en Turkije. De vrouwelijke agenten dragen geen hoofddoek.

Zo zien vrouwelijke agenten er in Marokko en Turkije uit, beste Hans Bonte.Deel als je vindt dat politieagenten met hoofddoek ook bij ons NIET thuishoren.Met Jan Jambon

Publiée par Theo Francken sur jeudi 18 mai 2017

“Deel als je vindt dat politieagenten met een hoofddoek ook bij ons NIET thuishoren”, schrijft Francken aan zijn 77.600 Facebook-volgers. De Facebook-post ging al snel viraal en op een halve dag werd hij al bijna 7.000 keer gedeeld.

Francken nuanceerde de foto van de Turkse politieagentes in de commentarensectie. “In Turkije mogen vrouwelijke politieagenten vanaf 27/08/2016 een hoofddoek dragen. Na de vermeende coup heeft Erdogan dat ingevoerd. Tot grote ergernis van veel Turkse dames. Holt Bonte Erdogan achterna?”, aldus Francken.

8 REACTIES

 1. Intussen weten ze daar in Vilvoorde,wat voor vlees ze in de kuip hebben met Bonte. Goed op zijn plaats gezet door Francken. Hoe belachelijk kunnen sommige politiekers zich maken voor de stemmen van exoten?

 2. Zelfs mensen uit Marokko zijn verbaasd met wat ze hier zien aan fundamentalisme.
  We zijn de trappers volkomen kwijt.
  Laten we ook eens respect vragen voor onze seculiere maatschappij, die het mogelijk maakt dat elke Godsdienst hier zijn plaats kan vinden. Propaganda voeren als openbaar ambtenaar voor haar of zijn Godsdienst lijkt me niet het juiste signaal. Enige discretie van een ambtenaar voor haar of zijn overtuiging lijkt me een redelijke vraag. Het zou trouwens al een slok op een borrel schelen mochten religies het onderscheid kunnen maken tussen spiritualiteit en de vormvoorschriften die daaraan verbonden zijn. Enig pragmatisme in dat laatste zou de zaken heel wat eenvoudiger maken.

  • Bonte geeft een signaal dat religieuze fundamentalisten welkom zijn. De gematigde moslims zullen hun conclusies trekken en wegblijven uit België.

   Ik ga daarom vanaf vandaag uit van de hypothese dat Bonte ofwel,
   een sluwe electorale rekenaar is (zoals Elio de Rupo in 2004 in Brussel, volgens Merry Hermanus (zie zijn blog), ofwel
   zo zot is als een deur.

 3. Ook Mayer is dat aan het overwegen voor Brussel. Na bevestiging van zijn woordvoerster echter ontkent Mayeur in alle talen (behalve het Nederlands natuurlijk). De reden voor deze overweging door Mayeur was een veroordeling van Actiris door de Brusselse arbeidsrechtbank. Tegelijk weten we dat een werkgever levensbeschouwelijke teken perfect mag verbieden. Voelt die Brusselse Arbeidsrechtbank zich onderworpen aan de rechtsstaat? Of is het ‘Brussel Vrijstaat’?

  Enkele verwijzingen naar de site Bruzz.be, om het debat in het Brusselse te stimuleren.

  ook-mayeur-sluit-hoofddoeken-bij-politie-niet-uit
  http://www.bruzz.be/nl/actua/ook-mayeur-sluit-hoofddoeken-bij-politie-niet-uit

  werkgever-mag-hoofddoek-verbieden
  http://www.bruzz.be/nl/actua/werkgever-mag-hoofddoek-verbieden

 4. De hoofddoek is als een opgestoken middelvinger, van mensen, die zich verzetten tegen de Westerse levens wijze. De boodschap die met het dragen van een boerka, hoofddoek of nikab wordt afgegeven is: “Ik wil niet meedoen aan het maatschappelijk verkeer tussen mensen. Ik wil niet op gelijkwaardig niveau communiceren met de medemens. Ik sta buiten jullie samenleving. Het is jullie samenleving, niet de mijne.”…

Comments are closed.