Minstens 22 doden na terreuraanslag in Manchester

11
4262

Op het einde van een concert van de zangeres Ariana Grande in het Britse Manchester zijn hulpdiensten naar het optreden gesneld nadat een terrorist zichzelf opblies. De politie maakt melding van minstens 22 doden en 59 gewonden. Beelden tonen vluchtende mensen in tranen en paniek.

Tijdens een muziekevenement in de Manchester Arena alwaar Ariana Grande optrad, heeft een zelfmoordterrorist zichzelf opgeblazen. De ordediensten bevestigen 22 doden waaronder de terrorist zelf. 59 mensen raakten gewond en zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

“Explosie in de foyer”

De politie raadt aan om weg te blijven uit de buurt. Op beelden zijn heel wat ambulances te zien en mensen die medische hulp ontvangen. De Britse Transportpolitie communiceert dat het “rapporten over een explosie in de foyer” onderzoekt.

Aanvankelijke bronnen meldden dat het zou gaan om een luidspreker die sprong waarop paniek is ontstaan en mensen vertrappeld werden. Echter, reeds vroeg was op Twitter een dashcamvideo te zien waar men niet alleen een explosie kan horen, maar men ook een lichtflits kan zien die een veel grotere omvang deed vermoeden dan een gesprongen luidspreker. Foto’s van zwaar bloedende benen deden tevens eerder denken aan kwetsuren van een spijkerbom. Dat is een explosief met projectielen erbij geplaatst (zoals nagels of bouten) om zo meer doden en gewonden te maken.

Intussen onderzoekt men of de explosie wel degelijk tot stand is gekomen door middel van zo’n spijkerbom. Ook bij de aanslagen op de luchthaven van Zaventem op 22 maart 2016 werden spijkerbommen gebruikt.

Ontmijningsdiensten kwamen al snel ter plaatse terwijl er werd bericht over een tweede, niet-afgegane bom ter hoogte van het Victoria metrostation, nabij de Manchester Arena. Het station is volledig geëvacueerd.

Het incident vindt plaats twee maanden nadat Khalid Masood met een wagen inreed op voetgangers nabij het Britse parlement te Westminster. Vijf mensen lieten hierbij het leven naast de dader zelf. De islamistische terreurgroep IS eiste de aanslag toen op. Ook de moslimterroristen van de aanslagen in Parijs in november 2015 kozen een muziekoptreden als doelwit. Gewapend met bommen en geweren maakten 8 radicale islamisten 129 doden waarvan 89 in de concertzaal Bataclan alleen. Dit tijdens een optreden van de Eagles of Death Metal. IS eiste ook die aanslag op.

11 REACTIES

  • Enkele typisch Britse reacties:

   Calm down! EU leaders have informed us this is what we need to be getting used to.
   Just accept it and stop freaking out every time people near you get blown up, run over, or shot.

   Nothing to worry about, this is cultural enrichment at play

   White people must learn that if they vote for white genocide they better be calm when their turn come.

   Another gas leak surely? That is the normal way to cover up the religion of peace’s efforts

 1. Diegenen die deze terroristen binnen laten, zijn even gevaarlijk als de terroristen zelf.

  Niet alleen Merkel maar ALLE linkse politiekers, journalisten en (media)organisaties, die de
  afgelopen jaren ‘open grenzen’ gepromoot hebben, hebben opnieuw bloed aan hun
  handen.

  Hopelijk volgen er weldra meer acties op Internet met hun foto of logo waar bloed aan
  kleeft…

 2. Moslims hoeven geen afstand te nemen van dit soort feiten, maar zouden zelf moeten beseffen dat hun voorgangers aanleiding geven tot dit soort feiten. Zij bedriegen hun gelovigen en belemmeren iedere sociale, economische progressie en integratie, door het ontbreken van ieder pragmatisme. Ieder fundamentalisme is laakbaar. Maar dat krijgen we niet over onze lippen, althans niet over de islam.

 3. May betitelde de aanslag als zeer laf, maar is iemand die zichzelf laat ontploffen wel laf? Er zijn andere adjectieven die meer passen bij die lompe fanatieker ; idioot, achterlijk, verachtelijk, wreed,pervers, onmenselijk… Het predicaat laf is eerder toepasselijk op degenen die al veertig jaar de kop in het zand steken, de andere kant opkijken als het om moslims gaat, die schoten op de boodschappers, een cordon legden rond hen die, het waagden een en ander in vraag te stellen maar wel nu overschot van gelijk krijgen. Onverantwoordelijken zoals Coolsaet, Philippe Moureau van, jawel, Molenbeek, alle andere halsstarrige linkse naïevelingen en onze gedegenereerde media . Laf ; de nieuwe definitie van politiek correct.