Net zoals gisteren wordt er ook vandaag actie gevoerd tegen het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan ons land. Een honderdtal betogers versperren de weg die Trump vermoedelijk zal nemen naar het NAVO-hoofdkwartier. Politie is aanwezig maar laat voorlopig begaan. Dat schrijft Belga.

Net voor de aankomst van de Amerikaanse president Donald Trump aan het NAVO-hoofdkwartier doken een honderdtal betogers op. Ze hadden afgesproken aan een kruispunt waar de president straks vermoedelijk moet passeren. Met een menselijke ketting proberen ze de weg te versperren. De politie is in grote getale aanwezig maar laat voorlopig begaan.

Volgens een van de actievoerders gaat het om een ‘burgerinitiatief’. Er zijn mensen te zien met roze mutsen, de zogenaamde ‘pussy-hats’. Ook is er een groepje clowns te zien en gemaskerde mannen in witte pakken.

De actievoerders roepen slogans als “police partout, justice nullepart” (overal politie maar nergens gerechtigdheid). Ook worden Trump, de politie en de NAVO ervan beschuldigd ‘moordenaars’ te zijn. Op wat Bengaals vuur en een rookbom na bleef alles tot nu toe rustig.

2 REACTIES