Trump kondigt stevige belastingvermindering aan

1
1173

Donald Trump verklaarde vrijdag bij een bezoek aan het Amerikaans ministerie van Financiën aan Associated Press dat hij volgende week een belastinghervormingsplan wil vrijgeven. Dat plan bevat een “enorme belastingvermindering” zowel voor bedrijven als voor personen. De president zei dat “woensdag of kort er na” het plan bekend gemaakt zal worden en dat de belastingverminderingen de grootste in de geschiedenis zouden worden.

100 dagen Trump

Volgens de Amerikaanse president is het proces al lang geleden in gang gezet, maar woensdag formeel begint. Een woordvoerder van het Witte Huis stelde dat de datum nog niet helemaal vaststaat maar benadrukte dat de president zo snel mogelijk de plannen er door wil krijgen, maar wel op een correcte manier. De aankondiging komt in een periode dat de president zijn prestaties wil opdrijven net voor het bereiken van de honderdste dag aan de macht, op 29 april. De eerste honderd dagen aan de macht zijn een symbolisch belangrijke periode waarin de prestaties van een president worden beoordeeld.

Terwijl Trump het ministerie van Financiën bezocht tekende hij er ook een executive order dat er naar streefde om belastingregels die vorig jaar uitgevaardigd werden opnieuw te bekijken. “Het afbouwen van regels is een eerste stap in een hervorming die minder belastingvoeten heeft, zuurstof aan onze middenklasse bezorgt en de bedrijfsbelastingen, die bij de hoogste in de wereld zijn en onze welvaart en productie schaden, doet zakken.”

De Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, zei donderdag nog dat de plannen tegen het einde van het jaar ingevoerd zouden kunnen worden en dat de lagere belastingen zichzelf terugverdienen dankzij de groei die erdoor ontstaat.

 

1 REACTIE

  1. De vakbonden in België willen dat de belastingen op ondernemingen en investeringen niet dalen, zodat nog meer bedrijven en investeerders zouden vertrekken of wegblijven uit deze ‘fiscale hel’ waardoor het aantal jobs en dus de welvaart in dit land uiteraard verder zal blijven dalen.
    Maar ja, hoe meer werkloosheid en armoede, hoe liever de vakbonden het hebben…

Comments are closed.