In Nederland werd een 17-jarig meisje verkracht door een groepje asielzoekers. De moeder van het slachtoffer uit haar verontwaardiging over de reactie van het gemeentebestuur. Dat schrijft De Telegraaf.

Het gezin van het verkrachte meisje gaat al maanden door een hel na de verkrachting van hun 17-jarige dochter. Een groepje asielzoekers besprong het meisje toen ze ‘s nachts naar huis fietste na een avond babysitten.

Het slachtoffer voelt zich in de steek gelaten omdat er niet meer maatregelen genomen worden. Haar moeder stelt zich vragen bij het beleid van de gemeente Kampen, waar ze woont. De burgemeester doet er volgens haar alles aan om er voor te zorgen dat er niet naar de bewoners van het asielzoekerscentrum wordt gewezen.

Doofpot

“Waarom mocht deze man ‘s nachts het asielzoekerscentrum uit? In Kampen worden asielzoekers overal geweigerd in de horeca, waarom is er dan geen avondklok?”, vraagt de moeder van het slachtoffer zich af. “In de gemeenteraad wordt er tot grote ontsteltenis van mijn dochter niet gepraat over het voorval”, zegt de moeder. “Het lijkt wel alsof ze het in de doofpot willen stoppen”.

De moeder verwijst naar twee andere incidenten met asielzoekers die plaatsvonden in dezelfde periode als de verkrachting van haar dochter. “Mag je dan niet zeggen dat dit met elkaar te maken heeft?”.

Volgens de politie werd er destijds doelbewust voor gekozen om geen signalement van de verdachte te verspreiden. Toen de verdachte werd opgepakt mocht niet worden gemeld dat hij in een asielzoekerscentrum zat.

Poging tot moord

De Soedanese verdachte zou het slachtoffer volgens het Openbaar Ministerie meerdere malen hebben verkracht voor hij haar probeerde te verdrinken in een nabijgelegen sloot. Volgens de Telegraaf is het meisje ook beroofd. De 33-jarige vluchteling zou via Eritrea naar Nederland zijn gekomen.

Verschillende media rapporteerde al een slechte evolutie van de cijfers en spraken zelfs over een verkrachtingsepidemie. Sinds de start van de asielcrisis werd Europa regelmatig opgeschrikt door frequente en soms grootschalige zedenfeiten door mensen met een migratieachtergrond.

 • Doordenker

  De Nederlandse kiezers krijgen dus eigenlijk waarvoor ze gekozen hebben. Blijkbaar zijn de kiezers zelfs te dom om de link te leggen tussen hun kiesgedrag en de gevolgen hiervan.

 • Kritische Geest

  #DoofpotKeulen
  #DoofpotZweden

 • De Block Paul

  We hoeven niet op de hoogte te zijn van elke misdaad van asielzoekers en bij uitbreiding van iedereen. Maar we moeten er kunnen op rekenen dat iedere misdaad gepast gestraft wordt. Ik neem aan dat de dader nu al terug in Soedan zit. Of ben ik naïef?

  • Doordenker

   Om met kennis van zaken te kunnen stemmen is het nodig dat de kiezers zoveel mogelijk op de hoogte gehouden worden over alle politieke onderwerpen, inclusief immigratie dus.

   • De Block Paul

    Dat er problemen zijn met sommige migranten staat buiten kijf. Maar die zijn er ook met mensen van bij ons. Wat voor mij belangrijk is, is, dat mensen die misbruik maken van onze gastvrijheid, de boodschap krijgen dat ze hier niet thuishoren en dat daarnaar gehandeld wordt. Met Francken als verantwoordelijke ben ik er nogal gerust in dat, binnen de wettelijke grenzen, hierop kordaat zal gereageerd worden. Met linkse partijen zou ik al wat meer voorbehoud maken. Wat opvolging van migratie betreft: De cijfers zijn beschikbaar en te raadplegen via internet. Op zich is er niets mis met een gecontroleerde en gelimiteerde migratie van mensen, die hier een toekomst kunnen uitbouwen of die hier bescherming zoeken. Maar wie naar hier komt, hoort zich te “gedragen”. Het interesseert me niet te horen dat er kaf tussen het koren zit, dat weet ieder verstandig mens. Wat mij wel interesseert is dat wie zich misdraagt als migrant geen aanspraak meer kan maken op onze solidariteit. Zoals gezegd, met Francken zal dergelijke aanpak geen probleem zijn, met een links bestuur, dat vooral goed is in zelfdestructie, is dat niet het geval.

   • Kritische Geest

    Sedert Erdogan ertoe heeft opgeroepen dat Turkse/moslimvrouwen kinderen moeten kweken om uiteindelijk democratisch in de meerderheid te raken, is er wel degelijk een probleem met bepaalde types immigratie. Er moet een beperking gesteld worden op een te groot aantal van hetzelfde type vreemdelingen.

 • Dirk Julius Vandessel

  ALLE PoCo-censuur middelen dienstig ter xenofiele PoCo-propaganda die import-volk een status van ongenaakbaren moet geven, worden door gazettenpraat schrijvelaars en hoernalisten der audio-visuele media gretig geloosd.