De Egyptische politie arresteerde dinsdag een man die gezocht werd voor mogelijke betrokkenheid bij de dodelijke bomaanslag die eerder deze maand werd opgeëist door IS, dat brengt Arab News.

Twee zelfmoordterroristen brachten op 9 april explosieven tot ontploffing in kerken in de steden Tanta en Alexandrië. Bij deze aanslag kwamen 45 mensen om, wat de dodelijkste aanval op Koptische Christenen uitmaakt in de recente geschiedenis.

De Egyptische minister van Binnenlandse Zaken had een beloning uitgeloofd van 500,000 Egyptische pond, omgerekend zo’n 25,700 euro. Door een tip kon de politie Ali Mahmoud Mohamed Hassan arresteren, een van de 19 verdachten wiens namen publiekelijk werden gemaakt na de aanslagen op Palmzondag. Hassan werd gearresteerd in de Zuidelijke provincie Qena, waar beide zelfmoordterroristen ook afkomstig van waren.

De aanslag van Palmzondag volgde op een eerdere aanval door een zelfmoordterrorist op een kerk in Cairo. Toen kwamen 29 mensen om het leven. IS blijft dreigen met aanvallen op de Koptische Christenen, die 10% uitmaken van de Egyptische bevolking.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/