Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) uit zijn ongenoegen op Twitter na een belediging van Waals Minister President Rudy Demotte (PS). Deze laatste zou Francken in een interview verweten hebben een gewelddadige racist te zijn.

Deze middag stuurde Theo Francken een Tweet de wereld in met een knipsel uit een Franstalig interview met Waals Minister President Rudy Demotte (PS). In het interview viseert Demotte de staatssecretaris voor Asiel en Migratie als zijnde een gewelddadige racist. Francken stelt zich de vraag waarom de journalist in kwestie niet doorvroeg na de zwaarwichtige uitspraak van Demotte.

Twee maten en twee gewichten

Francken maakt een parallel met de reactie die er in de media kwam op een Facebook-poll die hij plaatste op zijn Facebook-pagina. De N-VA-politicus peilde met de poll naar de mening van zijn achterban over reddingsoperaties van geviseerde religieuze minderheden in het Midden-Oosten. Ecolo-Kamerlid Benoît Hellings en PS’er Julie Fernandez Fernandez vonden die poll “misselijkmakend, verfoeilijk en onaanvaardbaar”. Nog vele anderen reageerden toen dat de staatssecretaris te ver ging. Bij het verwijt van gewelddadige racist aan het adres van Theo Francken blijft het opvallend stil.

Theo Francken pikt de uitspraak duidelijk niet. Hij wijst Waals minister-president Rudy Demotte er op dat racisme een strafbaar feit is. “Dien klacht in of houd uw mond”, klinkt het. Er kwam vooralsnog geen reactie van Rudy Demotte, noch van zijn partij.