Dubbele explosie in metro Sint-Petersburg eist zeker tien doden

0
899

Op het internet doken zopas beelden op van de gevolgen van een dubbele explosie in het Russische Sint-Petersburg. Er is volgens het Russische persbureau TASS sprake van zeker tien doden en meerdere gewonden. Over de oorzaak van de ontploffing is nog niets bekend.

Uit beelden van een van de metrostellen blijkt duidelijk dat de ontploffing binnenin het toestel heeft plaatsgevonden. Het is persbureau Interfax dat meldt op basis van verklaringen van de veiligheidsdiensten dat er zich twee explosies zouden hebben voorgedaan. Dezelfde bron meldt ook dat granaatscherven werden gevonden. Intussen meldt ook de nieuwssite Gazeta.ru op basis van een aantal bronnen dat er metalen deeltjes in de explosieven zouden gezeten hebben.

Vanochtend werd al een trein gestopt na bomalarm. Dat alarm werd uiteindelijk afgeblazen en de trein kon verder rijden. Na de explosies werden de veiligheidsmaatregelen in Moskou onmiddellijk verstrengd. In delen van Sint-Petersburg, en dan vooral in het noorden, ligt het GSM-netwerk plat. De metro in Sint-Petersburg is volledig afgesloten.

Russisch president Poetin, die voor een ontmoeting met Wit-Russisch president Loekasjenko in Sint-Petersburg aanwezig was, stelt dat terrorisme niet wordt uitgesloten, maar criminaliteit evenmin.

https://www.youtube.com/watch?v=siFjlAnmba4